vrijdag 24 mei 2024

Zombicide: Comic Book Extras - Solo Test Bis

Dan toch die ultra hard laatste missie van de CMON Comic Book Extras gespeeld, kwestie die achter de rug te hebben alvorens een campaign te testen. Ned's bunker verdedigen tegen de oprukkende horde terwijl alle survivors het rode level proberen te bereiken.
Survivors van dienst: Amy, Danny, Diana, Hobo, Ned & Wanda.

M3 Final Defense - take one

De objectieven zijn vrij simpel: bereik met alle survivors het rode level en eindig daarna met alle survivors in de bunker zonder zombies daarin. Iederéén dient het dus te overleven.
De blauwe spawn zone spawnt constant in het rode level (ouch) en er start een Abomination op het bord. Dat wordt de Abominacop.
Bijkomende speciale regel: er kan alleen gezocht worden in de kamers met rode objectieven in kleine stapeltjes. Op = op.

Door de kleine map en stevige spawns is er niet veel tijd om in de verste gebouwen te zoeken. Enkele survivors houden de Abominacop bezig, hetgeen telkens een extra actie kost om weg te springen en niet gebeten te worden. Enkele rode zombie rush spawnings brengen de horde vervaarlijk dichtbij.

Danny Trejo trekt linie en laat zich gewillig raken door de Abominacop met het plan zich daarna te laten genezen door medic Diana. Maar dan volgt de grootste nachtmerrie van survivors: extra runner activaties! Drie runners bespringen Danny en doen zich tegoed aan z'n rauwe vlees (tastes like taco!), terwijl nog drie andere runners ook tot daar komen gespurt.

Exit Danny = game over!

M3 Final Defense - take two

Licht aangepaste tactiek: alle survivors springen op de verste objectieven en zoeken zich te pletter, terwijl ze wachten om de objectieven zelf te pakken en alzo één ronde langer in het blauwe level te blijven (en spawnen) want ieder objectief geeft 10AP (instant geel). Danny houdt de Abominacop bezig (en heeft een rare déja-vu).

Kennen wij mekaar?

De survivors kunnen zo wat betere wapens en extra AP van rantsoenen bij mekaar sprokkelen. Ned verplettert de Abominacop met Mason's Hammer...lichtjes OP als je Abominations kan instakillen. Daarna weglopen, hergroeperen en voorbereiden op... zombicide!

Talloze rondes zombies afknallen, het bord zo leeg mogelijk houden en klaarmaken voor verse spawns. Alle survivors volgen mekaar redelijk goed op qua AP level en gaan ongeveer samen in het rood.

Danny Trejo + machetes = beest!

De meesten zitten ondertussen in het rood en blazen lustig zombies van het bord, enkel Hobo loopt nog wat achter op AP en probeert in te lopen. Extra activaties brengen de (verse) Abominacop en enkele runners in de bunker!

Ned kan de Abomination alweer de kop inslaan met z'n turbohamer, de runners maken geen schijn van kans tegen de rest. Hobo knalt zich ondertussen ook in het rode level en alle survivors verschuilen zich in de bunker. Nog één ronde bang afwachten qua zombie activaties en spawnen (extra activaties?) maar buiten enkele runners vlak voor deur geraken géén zombies binnen deze keer.


Victory!

Tot zover de Comic Book Extra's, dat waren best leuke missies met originele regels. Ik wil die best nog een keer spelen met wat extra volk maar... wanneer? Teveel liggen nog.

Binnenkort starten we eens een campaign... kandidaten welkom (alleen is maar alleen)?

Geen opmerkingen: