zondag 26 mei 2024

Imperial Assault: Heart of the Empire - Parts 7+8

Onze Imperial Assault campaign loopt op z'n laatste benen, recent de laatste story mission + een extra side mission gespeeld. Volgende keer staat de finale op de planning!

De laatste story mission bracht ons weer op het spoor van de beruchte Bardottan Shard, het artefact waar iederéén naar op jacht blijkt te zijn. Doel: Darth Maul stoppen voor die er met het artefact of de intel die daarnaartoe leidt vandoor kan gaan.
We besluiten de Wookiee Warriors weer mee te nemen wegens hun serieuze meerwaarde in damage output (en meat shields), maar hierdoor krijgt het Keizerrijk een hoop extra threat om vijanden te deployen. Oftewel: ze staan ons alwéér op te wachten.

We blazen en knallen ons een weg doorheen de vijandige troepen, die vallen als vliegen. Achter de versterkte deur wachten twee elite security droids ons op.

Als we ook de tweede versterkte deur open blazen wacht Maul ons buiten op met enkele handlangers en een (tamme?) Nexu. Een stevig gevecht volgt.

Conclusie: Maul vlucht (flauw, maar ze moeten natuurlijk de continuïteit van de franchise garanderen), de vijanden liggen dood op het gras en we vinden de intel die ons naar de Bardottan Shard leidt! Davith eist hem op, maar hij valt toch een beetje tegen om zo'n felbegeerd artefact te zijn. Daar is het laatste nog niet over gezegd!

De laatste side mission hing af van een aantal factoren. Wegens niet één rebel gewond in de laatste story mission krijgen we hem toch, en dat wordt de persoonlijke missie van CT-1701:
Sands of Seelos

Een missie van de allerlaatste uitbreiding, Tyrants of Lothal (Star Wars: Rebels).

Een AT-AT enteren en veroveren op het Keizerrijk, en daarna op een aparte map een vijandige AT-AT afschieten alvorens die de AT-AT van Commander Wolffe (een clone trooper en dus collega/familie van onze veteraan) kan opblazen. CT-1701 (Bert) kiest ervoor de Wookiee Warriors ook deze keer mee te nemen, en dat brengt extra vrienden op de map (Elite Royal Guards). En ja, ze staan ons alwéér op te wachten aan de binnenkant van die AT-AT!

We blazen vijanden op als volleerde guerilla's en haasten ons doorheen de tank op vier poten richting cockpit. De timer is dan ook redelijk strak: 5 rondes! Er blijven Keizerlijke troepen op ons neerkomen vanuit het plafond, maar uiteindelijk bereikt CT-1701 de cabine, samen met een Wookiee Warrior. De Death Troopers vormen géén bedreiging en de Wookiee Warriors spelen nog een grappig kat en muis spel met de officier.

We nemen de controle over van de AT-AT en assisteren Commander Wolffe door ons gunstig te manoeuvreren en de vijand mee te bestoken. Uiteindelijk is het nog vrij close: Keizerlijke AT-AT 9 en die van Wolffe 6 van de 9 levenspunten.

Victory én onze veteraan heeft z'n persoonlijke kaartje verdiend! Dat vraagt om appelcake, en gelukkig had Bert die mee!

Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen: