maandag 30 januari 2023

Heroquest NEW Classes Test

Een wilde vrije maandag duikt op... ideaal om die nieuwe klassen voor Heroquest eens uit te testen nadat we gisteren de app voor de eerste keer probeerden!

Initieel enkel verkrijgbaar via de crowdfunding die alleen in de USA liep (verzenden naar Europa was alleszins onmogelijk toen ik destijds probeerde te backen) en dus allemaal misgelopen. Op Evilbay staan ze aan een 100$ per figuur dus da's ook al uitgesloten. Gelukkig bestaat er een online fanbase die die dingen dus allemaal namaken en printklaar aanbieden. Downloaden, printen, proxy mini's bestellen via Etsy en... klaar!

Via de Hasbro Heroquest Companion App is het mogelijk solo te spelen, dus ideaal om (eindelijk) die nieuwe klassen eens uit te testen! Startqueeste "The Trial" alwaar onze noobs Verag de Gargoyle moeten zoeken en vernietigen. De Commander of the Guardian Knights leidt de (Halfling) Bard, de Druid en de Warlock de kerkers in!


Wegens klassieke stijl spelen we met de originele miniaturen, maar met de "moderne" componenten. Plus een mix van meubilair. Een likje verf zou uiteraard een meerwaarde geven (tijd!!!) maar verder ziet alles er geweldig uit! Het duurt niet lang of onze helden komen hun eerste orcs tegen...


In tegenstelling tot de "klassieke" helden heeft deze nieuwe lichting eigen skills en spreuken. De Captain heeft een zwaard, schild en drie speciale acties met dat schild. De Bard kan andere helden genezen of versterken. De Druid kan veranderen in een beer of genezen. En de Warlock kan veranderen in een demon, vijanden beïnvloeden en één aanval ontwijken. Plus die laatste heeft een aanval op afstand (toverstaf). Bezorgd dat deze hoop nieuwe skills het spel OP zouden maken, maar ik moet besluiten dat dit goed meevalt. En tijdens deze testsessie kwamen alle eigenschappen en spreuken méér dan van pas.


De Warlock neemt z'n Demon Form aan!

De Druid als... beer (+1 attack & defense)

Als de Druid of Warlock 1 punt schade krijgen veranderen ze weer in hun normale zelf. Dus meestal duurt die buff niet erg lang, hetgeen deze ook niet OP maakt. Beiden hebben ook een conditie om de spreuk terug te krijgen.

Die app rolt niet slecht voor de monsters, het is waarschijnlijk toeval maar die Dread Warriors rollen enkele keren 4/4 schade. Er moet dus al volop genezen worden en de kerker is nog niet half verkend.
Uiteindelijk ontdekken de helden de Tombe van Verag, vol zombies, skeletten en mummies, maar die blijkt leeg te zijn.


Linie!!!

Nog één kamer te ontdekken gans in het midden en jawel... daar zit onze Gargoyle! Samen met een paar orcen en een dikke Dread Warrior. De helden nemen hun posities in en... krijgen dan een pak slaag van jewelste!


De levenspunten gaan in een rotvaart naar beneden en de genezing is er volledig door. De orcen vormen geen gevaar, maar die Dread Warrior doet weer massaal veel schade (typisch wanneer de app rolt) en er komt bijna geen schade door (zwarte schilden). De Bard is de eerste die neergaat, gevolgd door de Captain die het dankzij een skill (0 levenspunten brengt hem terug op 1) een paar beurten langer uithoudt. De Druid wordt uitgeschakeld door Verag, waarop de Warlock hem vanop afstand bestookt en af en toe moet rennen voor z'n leven. De schade komt een paar keer niét door z'n defense maar uiteindelijk gooit de Warlock een lucky roll die niét afgedobbeld wordt. Verag gaat neer, de Warlock staat nog als enige op het bord met welgeteld één levenspunt. Nipter wordt het niet!

Conclusie: Dat was spannend! En die nieuwe helden spelen ook plezant, en totaal anders dan de klassieke. Dankzij die skills lijkt het wel een ander spel. Bij gebrek aan de "echte" helden zijn die proxy's een goedkope én bruikbare oplossing. Al zou een likje verf wel niet misstaan. Plus ik ga proberen de "originele" heldenkaarten te zoeken en af te printen want geen fan van de tekeningen op de namaak versies.

De Guardian Knight (geen Captain maar verder dezelfde stats en skills) zou in de opkomende uitbreiding Rise of the Dread Moon zitten en werd ook bevestigd. Dus binnenkort een "officieel" nieuw personage.

En dan nu nog eens een bordspel met andere mensen als het kan! Want zo solo is maar solo.

Geen opmerkingen: