Pimpin' HQ

Een nieuwe lichting 3D printed Heroquest figuren via Etsy ontvangen van Pablo uit Spanje, grotendeels voor de nieuwe hero classes maar ook versterking voor de slechteriken.


Vanaf nu geen tamme melee skeletten meer aan het eind van de gang, maar skeleton archers om de spanning een beetje op te drijven. Zelfde stats maar dan vanop afstand. Ook bijzonder gelijkend op de Deadeye Walkers van Zombicide!


Een Ogre, maar dan die van Ridderstrijd. Gewoon... omdat het kon. En een tartarenhelm is altijd cool.

Dan de nieuwe hero classes. Buiten de beruchte Mythic Tier (USA only) nergens meer te verkrijgen tenzij aan belachelijk hoge prijzen op Evilbay, dus maken we ze gewoon zelf! De 3 nieuwe basishelden + Guardian Knight uitbreiding die tijdens de pre-order al volledig uitgeput bleek.
De kaartjes (stats, spreuken, equipment) zijn vlot te vinden via de interwebs en dus ook zelf te printen. De figuren via Etsy vind ik persoonlijk ook mooier dan de originele "moderne" sculpts van Hasbro én in klassieke uitvoering.

Warlock. Geen domme gnome maar humans + hun winged demon vorm (remake van het "Gedrocht") waarin ze kunnen veranderen. Ja, ik weet dat ik de vleugels er nog moet aanplakken. Plus de figuren zijn ook bruikbaar als alternatieve Tovenaars.



In de originele wereld van Heroquest, The Old World van Warhammer, worden Warlocks genadeloos opgejaagd door de inquisitie wegens... tja, demonen en zo!


Een gnome... wie verzint dit?

Human Druid + wild shape vorm.



De Commander of the Guardian Knights. Uitgekomen in een mooie, gelimiteerde doos met 2 verschillende figuren (man + vrouw), maar dus super zeldzaam en quasi onbetaalbaar op de tweedehands markt. Momenteel 75€-150€ voor 2 plastic figuurtjes en enkele kaarten.


Ook nog een Halfling Bard (ipv Half-orc), Dwerg Berserker, een extra zombie én een gratis figuur ontvangen (nen orc). Mogelijk binnenkort een kleine update met de kaartjes erbij. En wie weet... geverfd?


Een Half-orc... ook al onmogelijk in the Old World!

En ik wil ze ook wel eens uittesten nu (aja).

Reacties

Populaire posts van deze blog

Legion

Carnaval vlaaikes