dinsdag 14 juli 2020

Belpop Bonanza Hest

De mannen van Belpop Bonanza, zijnde Jan Delvaux en Jimmy "D.J. Bobby Ewing" Dewit, hebben een nieuw initiatief klaar: de Belpop Bonanza fiets- en wandelroutes! Komt dat door COVID-19 en de lockdown of zat het idee reeds in de pipeline? Joost zal het weten!
Kort samengevat: in een selectie gemeentes, steden en gebieden werden fiets- of wandelroutes uitgestippeld, gelinkt aan - uiteraard - de lokale muzikale geschiedenis. Met Heist-op-den-Berg (kortweg "Hest"), oftewel het Memphis van de Lage landen, als publiekstrekker! Verspreid langsheen de routes hangen bordjes met QR codes die, eens gescand, een filmpje tonen van de Belpop heren met de nodige uitleg.

Bergbos en Hnita Jazz Club

De Booze Brothers zijn die lockdown ook méér dan beu, dus iedere gelegenheid om buiten te komen, eentje of meer te drinken én ondertussen ook nog de nodige cultuur op te snuiven is mooi meegenomen. Als eerste stond afgelopen zondag, hoe kan het ook anders, Hest op de planning. Dichtbij voor de meesten en ook de meest compacte wandelroute, geschat een drietal kilometerkes. Gestart bij het Bergbos en de dorst gelaafd in de Maginique, met ook de eerste 2 stops: Bergbos en Hnita Jazz Club. Die laatste zat gedurende enige tijd weer op z'n vroegere locatie (Bergola), maar is daar volgens goede bronnen weer weggetrokken en zal in de nabije toekomst elders neerstrijken. We horen het graag!

Hiese, daase, de jakke en den Jimmy se!

Van daar gaat het over dé Berg richting Tamara King aan de Snoopy, en nog iets verder waar we stoppen in de Living voor alweer wat verfrissing want het was toch een warme zondagnamiddag. En we hadden geluk want er stond iets speciaals op den tap.


Dan richting station voor Turtle Power, de studio van Bert Van Roy (!!!) waar we toch even achter moesten zoeken. Het passeren van Zaal De Zwaan bracht de nodige nostalgie met zich mee. Daarna de hele Bergstraat door (warm! dorst!) voor het "Gouden Kruispunt" met de Monty, de Oude Ketel, den Hoek en de Muziekacademie. We leren het verband tussen die laatste en Lotti Goes Classic. Spijtig dat nergens de platenwinkels (dé Groove) vermeld werden.


We negeren voorlopig onze basisbehoeftes en stappen nog de Berg rond voor de nu verdwenen Rainbow studio's, samen met Monopole één van dé platenmaatschappijen van Heist-op-den-Berg. Hebben we ook weer bijgeleerd. Jaren school gelopen en gepasseerd en nooit geweten. Daarna is het de Berg op richting Afgrond (in de Swaenekelder) voor de nodige verfrissing. En de wandeling zit er op.

Zone Cantillon da mag zone Musta al is geire

Aanrader voor cultuur- en muziekliefhebbers, wandelaars of wie eens iets in eigen streek wil verkennen. Ik heb enkele hoekjes van Heist ontdekt waar ik nog nooit geweest was. En dat ze daar veel café's hebben ook! We weten nog niet welke route er als volgende op de planning staat, maar dit is zeker voor herhaling vatbaar. Fantastisch gedaan, mannen! En hopelijk trekken die zaalshows binnenkort weer op gang want de twee geplande (Mechelen en Lier) werden afgelast. Smerig virus, gelukkig is er de muziek nog!

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...