zondag 5 juli 2020

The Gray Cap Cantina Raid

De lockdown is (voorlopig) voorbij dus gisteren Jeremy bezocht in het verre Weert en na een stevige beer stew Imperial Assault nog eens op de tafel gezet. Die finale van Jabba's Realm stellen we uit tot Ken tijd heeft en er wordt gekozen voor één van de nieuwe raids van de Imperial Assault App. En dat wordt The Gray Cap Cantina!


Zo'n raid is een one-shot missie waarbij eerst een squad van 4 rebellen wordt samengesteld. Nadat ze de nodige xp upgrades hebben gekozen wordt met de gelimiteerde credits wapens en tech aangekocht, en dan barst de missie al meteen los! Deze specifieke missie gebruikt tegels van de basisdoos en uitbreidingen Twin Shadows en Heart of the Empire, of er is ook de optie om een (dure) polystereen map aan te kopen met de print op (zie afbeelding). In dit geval stellen we zelf de map samen, hetgeen iets meer tijd in beslag neemt.
Een Jedi, een Mandalorian en twee Wookiees stappen een kantine binnen op Corellia... het begin van een foute mop of in dit geval zes rondes non-stop actie.


Intel verzamelen en zoveel mogelijk vijandige squads van het bord knallen, en dat levert naargelang het resultaat fame/punten op. En dat in zes minuten/rondes alvorens de overmacht te sterk wordt. Qua vijanden voornamelijk Keizerlijke elite troepen. We focussen ons eerst op de vijanden en wanneer we ademruimte krijgen storten we ons op de intel, volgens het verhaal Keizerlijke officieren of terminals die we ompraten, bedreigen of hacken. Niet noodzakelijk in die volgorde.
We behalen een zilveren medaille, al bij al geen slecht resultaat voor een eerste poging. 155 van de 165 punten, enkel een laatste intel moeten we laten schieten omdat net daarop een AT-ST geparkeerd staat. Had het verschil kunnen maken, als is er ook de geluksfactor van de dobbelstenen en resultaten bij het testen (aantal surges bepaalt ook de fame).

Conclusie: leuke one-shot en door het competitieve aspect van de high scores best herspeelbaar. Setup gaat vrij snel, alleen het wapens shoppen neemt wat meer tijd in beslag, maar dat kan ook aans ons gelegen hebben. Ook ideaal wanneer een campaign uitgespeeld is en je met het desbetreffende squad rebellen nog eens een missie wil ondernemen.
Komt zeker nog eens op tafel!

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...