vrijdag 24 juli 2020

Imperial Assault: Return To Hoth

Onlangs in gedeeltelijke lockdown de Return To Hoth campaign gespeeld via de Legends of the Alliance app voor Imperial Assault. Solo met 4 helden. Ik verwachtte me aan een 5-tal missies in de sneeuw, maar was aangenaam verrast door de variatie in locaties, alsook de originaliteit in de opbouw ervan. Om te spelen heb je in principe alleen de basisdoos + de fysieke uitbreiding Return To Hoth nodig. En de app natuurlijk.


Het verhaal begint bij de aanval op Echo Base aan het begin van The Empire Strikes Back. Je gekozen team van 4 rebellen (in dit geval: Verena Talos, MHD-19, Loku Kanoloa en veteraan Fenn Signis) probeert aan de verwoesting te ontsnappen en beleeft vervolgens nog enkele avonturen die de film parallel volgen. Verder geen spoilers hier.


De campaign maakt dankbaar gebruik van je collectie en iedere missie is verschillend genoeg om sleur tegen te gaan. Alle tegels van de basisdoos + de uitbreiding worden gebruikt: sneeuwlandschappen, Keizerlijke basissen, woestijn, jungle... Het verveelt niet. Ook de missies onderling zijn gevarieerd genoeg, zodat niet één dezelfde lijkt en de doelen steeds verschillend zijn. Zo is er één missie waarbij de rebellen via een soort landkaart met pogs bepaalde locaties dienen te bereiken, met kans op skirmish encounters als ze een patrouille raken. Dat soort inventiviteit houdt het spel fris en verrassend.
De finale is vrij pittig... U weze gewaarschuwd!


Eindscore

U kunt dat ongetwijfeld véél beter... spelen die handel. En posten die scores!

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...