dinsdag 7 september 2010

More braaaaaaains...

Twee zombiefilmbesprekingen (is dat zelfs een correct woord?) in één post:

Survival of the Dead. Zoveelste hoofdstuk in Romero’s Living Dead epos en na het teleurstellende Diary of the Dead een aangename verrassing, maar meer ook niet. Het verhaal is in orde, het tempo zit erin, enkel de personages (niét de acteurs) stellen een beetje teleur. De helden (militairen die eventjes een cameo maken in Diary of the Dead, dus ergens een sequel daarop) zijn stuk voor stuk cliché dikke beren. De “dorpelingen” (waaronder Windom Earl uit Twin Peaks destijds als één der patriarchen) variëren van geschift tot compleet waanzinnige klootzakken, waardoor inleven moeilijk wordt. MAAR: zeker aan te raden in zijn genre.
Een nieuwe Dawn of the Dead is echter nog veraf…

OneChanbara: Gebaseerd op het gelijknamige computerspel (ik pleit schuldig wat betreft het bezitten van de Wii versie) en feitelijk niet veel méér dan dat. Verhaaltje is miniem, een aaneenschakeling van absurde scènes en oneliners van de dikke sidekick (die in de game nergens te bespeuren is).
Ik vermoed een digitale opname want het zwart doet zéér artificieel aan. Kan ook liggen aan de nabewerking, er hangt over de hele flm een soort sepia-geel-filter met vuiligheid. Dat of de print is van zéér slechte kwaliteit.
Het hoofdpersonage (met bikini, lange frak, cowboyhoed en katana) zegt in de hele film misschien drie zinnen en vreemd genoeg werkt dat nog ook.
Speciale vermelding voor de Japanse zombies die uniek zijn in het genre. Ze staan altijd ergens te droezen tot er iemand dicht genoeg nadert, waarop ze veranderen in een soort spastische kannibalen op speed… Funny.
De effecten trekken dan weer op NIKS: als de zombies nog maar geraakt worden door een katana ontploffen ze in een klein CGI bloedwolkje. Geen lichaam of niks blijft achter. Net als in de game, ja, maar toch…
Ze hadden beter iets meer moeite gedaan een film (met verhaal) te maken in plaats van een verfilmd computerspel… niet dat ik er zoveel van verwachtte (in de afprijsbakken vd Free Record Shop). Brainless entertainment, voor als daar eens nood aan is.
Voor deel 2 ga ik toch maar passen denk ik.

Tip: het hoofdpersonage van OneChanbara in Survival of the Dead... daar zou nu eens naar gaan kijken, zie!

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...