maandag 30 augustus 2010

Hasta La Vista, Wolvie!

Lang geleden dat hier nog een filmbespreking te lezen viel, laat staan dat ik daadwerkelijk nog eens een film gezien heb. X-Men Origins - Wolverine. Tevens de eerste van de stapel DVD’s die klaarligt voor de koude wintermaanden, dus mogelijk volgen er nog.

Ik vond ‘m matig.
Niet fantastisch maar zeker ook niet slecht, in tegenstelling tot wat anderen me vertelden. Het verhaal volgt braafjes de “echte” origine van Wolverine/Logan op enkele merkwaardige zijsprongen na (Wolverine en Sabretooth BROERS?).

Grootste misser was wat mij betreft de montage. Een verhaal waar je eens total loss kan en mag gaan wat flashbacks en vertellen betreft wordt braafjes chronologisch voorgekauwd. Flauw. Had de film nochtans de nodige extra pit kunnen bezorgen.

De legendarische scène uit de comics waar Wolverine losbreekt uit het lab en als een wild beest door Canada zwerft (en mensen jaagt) wordt geheel verpest door hem én z’n geheugen te laten behouden én de good guy te laten blijven uithangen. Anti-held wordt held. Ach ja, de ratings moeten kindvriendelijk blijven zeker?

Tevens een leuke prequel van X-Men 1 & 2 maar dat gaat volledig verloren aan mensen die deze films nog niet gezien hebben (of zelfs nog nooit van X-Men gehoord hebben). De finale is bijna klakkeloos X-Men 2 nagespeeld met dezélfde slechterik - Stryker - en een horde gevangen mutanten die bevrijd moeten worden.

Wat ze met Deadpool doen gans op het einde is ronduit slecht, maar er zou reeds een Deadpool film (met zelfde acteur) in de steigers staan die het verhaal van deze Wolverine straal negeert. Consequent!

In diezelfde lijn volgt ook een reboot van de Spiderman franchise waarin alles terug van nul wordt verteld. Alsof de drie films van Raimi nooit gemaakt werden.

WTF?

Hollywood en comics, het blijft een vreemde relatie.

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...