zondag 14 juli 2024

Imperial Assault: Heart of the Empire - Finale!

Gisteren dé Finale van de Imperial Assault campaign Heart of the Empire, en die nam toch wel een dikke 5 uur in beslag (inclusief pauze voor cake)! Gestart rond half 9 en half 2 's nachts weer huiswaarts.
De vorige keer wisten we die Bardottan Shard te bemachtigen, nu moeten we er enkel nog mee weg zien te geraken van Coruscant... letterlijk het hart van het Keizerrijk. Geen probleem voor het Coruscant Liberation Front? Wanneer de oproep binnenkomt dat buiten een shuttle ligt te wachten weerklinkt rumoer in de straten.

De schuilplaats van het C.L.F. wordt omsingeld door Keizerlijke troepen, gelukkig krijgen we hulp uit onverwachte hoek van niemand minder dan Ahsoka Tano zelf! Al zal die snel merken dat het C.L.F. feitelijk geen extra hulp behoeft. Omdat we besluiten onze Wookiee vrienden mee te nemen krijgt het Keizerrijk extra versterking in de vorm van een Death Trooper en... een AT-ST! Dat lijkt er al meer op!

Gevolg: na welgeteld één ronde is alle tegenstand afgeschoten of bij mekaar geveegd. Davith draagt de Bardottan Shard met zich mee en zoeft langs en door Stormtroopers. Drokkatta blaast de AT-ST op met bommen en z'n geleende geweer, nadat die eerder op onze shuttle is gaan staan. Er verschijnt daarop een AT-DP in de straten, maar ook die houdt het niet lang vol tegen een overmacht aan rebellen. CT-1701 snelt naar de eerste terminal om de klemmen van de shuttle te halen. Dan verschijnt vanuit de rook een derde walker in de straten van Coruscant... niemand minder dan General Weiss himself! De Wookiee warriors lopen voor hun leven want één salvo van de Generaal kan fataal zijn. Ahsoka besluit hem te gaan afleiden terwijl Drokkatta de laatste klem verwijdert en iedereen in de shuttle duikt, die wegzoeft over de eeuwige stad... De Generaal vervloekt ons vanuit z'n little AT-ST.

Uiteraard worden we achtervolgd en bestookt door Keizerlijke troepen, iedereen dient een rol op te nemen tijdens de vlucht: piloot, schutter, navigator en... beschermer vd Shard (Davith). Uiteindelijk dienen we een noodlanding te maken in een Keizerlijke basis waar we alwéér worden opgewacht door... méér troepen en ook alweer een AT-ST (de vierde al in één missie)! Davith voelt de aanwezigheid van een kwaadaardige kracht die naar de Shard lijkt te reiken.

Schildgeneratoren beschermen het datacenter en de troepen erachter, maar het duurt uiteraard niet lang voor die afgeschoten, opgeblazen of bij mekaar geveegd zijn. Drokkatta kan dankzij Hondo's Treasure ontsnappen aan een dodelijk salvo van de AT-ST. Die blokkeert even de deur naar het datacenter maar wordt door de combo CT-1701 en Davith tot schroot herleid. Achter de deur het datacenter met twee terminals die de schilden van de basis besturen en dienen uitgeschakeld (letterlijk opgeblazen) te worden zodat Ahsoka ons kan oppikken met haar ruimteschip. Binnen twee Elite Sentry Droids die ons staan op te wachten en...

Er landt een keizerlijke shuttle waaruit een oude man komt gestrompeld met bliksem rond z'n vingers, geflankeerd door twee Royal Guards. Davith voelt de aanwezigheid van die kwaadaardige kracht nu wel héél sterk. Objectief: de terminals opblazen en er als de bliksem vandoor gaan!


De Keizer kan niét geraakt worden, dus concentreren alle omstaanders zich op de andere vijanden terwijl ze bliksemschade incasseren, en die springt van de ene rebel op de andere over. De terminals worden vakkundig opgeblazen door CT-1701 en Drokkatta, maar onze clone veteraan geraakt op de valreep gewond door een Elite Sentry Droid. Iedereen vlucht het datacenter uit naar de landingsplaats, waar Ahsoka hen kan oppikken alvorens de Keizer zich op Davith kan richten om de Shard af te pakken. Ziedend van woede ziet die het C.L.F. verdwijnen in hyperspace...

Rebel Victory!

Een vrij lange campaign uitgespeeld op 7 maanden, dat moet een record zijn! Binnenkort iets anders (Star Wars: Outer Rim) of een kleinere campaign... of iets geheel anders. Maar dat gaat voor het najaar zijn.

Geen opmerkingen: