zondag 7 april 2024

Zombicide: Surprise Invader

Vrijdagavond wat Warhammer: Underworlds gaan ophalen bij Geert, en daar ineens een spel Zombicide: Invader aan gehangen. Het was bijna drie jaar geleden dat ik de mens nog eens had gezien, meer bepaald van ons laatste spel... Zombicide: Invader in 2021 toen hij bij ons iets kwam oppikken!

We hadden toch wat opfrissing van de regels nodig met zoveel tijd tussen want het speelt toch licht anders dan de "gewone" Zombicide met veel extraatjes bovenop de basisregels: bots & guns, "focus fire", mold en spawns daarop, wie waar mag zoeken, etc. Maar het blijft een geweldig spel en, naar mijn bescheiden mening, één van de beste games in de Zombicide franchise.

Objectief: met een vlammenwerper (vlammenwerper én canisters nog te zoeken) één van twee mogelijke spawn zones aan de andere kant van het bord én in een ander deel van de basis opfikken.
We starten al sterk met enkele Hunters achter ons, iedereen focust zich op zoeken (want we moeten vanalles vinden) maar daardoor komen er ook extra aliens (het zijn géén zombies) op het bord. Kostbare acties worden verspeeld met lucht tanken en de leegte tussen de aparte delen van de basis oversteken, waardoor de gangen aan de andere kant langzaam vol aliens lopen, waaronder een lieve Spoiler Abomination en bijhorende "mold". Mitsuki staat in contact met de "bot" aldaar en kan wat aliens afknallen voor deze vernietigd wordt, waarop ze overschakelt op de sniper rifle.

Uiteindelijk slagen we erin een perimeter op te zetten en kunnen we de oprukkende aliens uitschakelen. Canisters worden gevonden en even later ook een vlammenwerper. Twee zelfs. We zetten door en blazen de ene spawn zone op... maar natuurlijk blijkt het de andere te zijn die we moeten hebben (blind gokken met 50/50 kans). Maar het kost ons welgeteld één beurt om de aliens uit de weg te knallen en Vivian naar de andere spawn zone te sturen om deze met de nodige Hellfire op te kuisen.

Mission accomplished!

Los vergeten foto's te nemen (te spannend) dus dan maar de survivors wegens vanilla gespeeld: 

Funzes! Wanneer spelen we nog eens?

Geen opmerkingen:

Darktide: The Miniatures Game

Aangekondigd door Warhammer, een "bordspel" adaptatie van het Warhammer 40,000: Darktide videospel. Normaal ben ik daar uiterst e...