woensdag 17 april 2024

BIFFF 2024

Dinsdagavondprogramma in CINE2, en redelijk nipt gehaald wegens druk op de Brusselse Ring. De hongerigen konden pas iets eten na de eerste film, al was het aanbod qua food trucks alweer om te huilen. Het systeem met bonnekes trekt ook op niks. En ze tappen nu Cornet ipv Trollekes.

Op het programma: een Koreaanse film over slaapstoornissen en een Turkse "zombiefilm". De verwachtingen lagen vrij hoog en werden deels ingelost.

Nog altijd dezelfde presentator

Sleep (2023 Zuid-Korea)

Een acteur doet rare dingen tijdens zijn slaap en het is nooit echt duidelijk of het een medische aandoening is of hij bezeten is door een geest. Of zijn echtgenote compleet zot aan het worden is. Verrassend amusant en bijwijlen zelfs grappig.

Cenaze (The Funeral, 2023 Turkije)

Een tamme begrafenismedewerker en lookalike van Diego "Andor" Luna moet op een "lijk" passen, en dat loopt natuurlijk helemaal verkeerd als blijkt dat dat lijk niet echt helemaal "dood" is. Begint traag en een beetje depri maar het tempo blijft helaas aanslepen en de enkele "actiescènes" lossen dat niet op. Had gemakkelijk een kwartiertje korter gekund door enkele van de veelvuldige rookscènes te knippen. Ik snapte halverwege ook niet echt meer wat er aan het gebeuren was.

Met intro door de regisseur zelf, dat was leuk!

Het enthousiaste publiek gaf zeker een meerwaarde die je elders niet krijgt.

Afsluiten met een foto vh Atomium bij nacht:

Geen opmerkingen:

Darktide: The Miniatures Game

Aangekondigd door Warhammer, een "bordspel" adaptatie van het Warhammer 40,000: Darktide videospel. Normaal ben ik daar uiterst e...