zondag 31 maart 2024

Imperial Assault: Heart of the Empire - parts 5+6

Ondertussen alweer 2 missies gespeeld waarvan de vorige nog niet gepost. Vorige keer een story mission en gisteren de personal mission van scherpschutter Vinto, die we eerder al eens speelden tijdens Ken zijn Hoth campaign waar deze toen niét zo gunstig afliep voor de rebellen. Benieuwd of we het er deze keer beter van af zullen brengen!

Ook belangrijk te vermelden: Bert had zelfgebakken appelcake mee!

Maar eerst: de story mission van enkele weken geleden!

De dubieuze officier probeert z'n intel omtrent dat artefact (aka de MacGuffin) te verkopen aan de hoogst biedende partij. We besluiten het feestje te verstoren en staan oog in oog met crapuul, Stormtroopers en... niemand minder dan Darth Maul!
Die gooide het op een akkoordje met de Keizerlijke troepen en in ruil voor de intel dienen ze een lokale rebellie mee de kop in te drukken. Lees: onschuldige burgers afmaken.
Dat laat het CLF niét gebeuren!

We schieten Stormtroopers af en werpen ons op, voor of onder de onschuldige burgers om hen te beschermen tegen vijandig vuur. Eén enkele ongelukkige wordt door de corrupte officier door de kop geschoten. Als we Maul teveel schade berokkenen springt deze een niveau lager en ontsnapt. Het lef!

Wij dan ook maar een niveau omlaag, om daar de aanwezige Riot Troopers en ingehuurde Trannies af te knallen. Verder moeten we op zoek naar verstopte terminals met de gestolen intel, met alweer een soort zoek mechanic waar nieuwe stukken map worden verkend. Intel gevonden, de zoektocht naar de MacGuffin wordt binnenkort vervolgd!

Rebel victory, met een minimum aan burgerslachtoffers!

A Hero's Welcome:

Vinto keert als "volksheld" terug naar z'n thuisplaneet Rodia alwaar hij medische hulpgoederen moet terugvorderen van een lokale bende piraten, die uiteraard samenwerken met het Keizerrijk. Het lot van z'n dorp hangt in de balans!

We nemen onze Elite Wookiee Warriors mee, wat ook méér vijanden op het bord brengt. Die pogs die Rodian Piraten moeten voorstellen zijn lastig omdat ze gewoon niet opvallen. Maar we blazen of knallen ze vlotjes van het bord.

Davith pakt ook uit en waant zich meer en meer een Jedi. De Elite HK Assassin Droids doen behoorlijk wat schade, maar overleven de Wookiee terrorist niet. Langzaam worden Piraten afgeknald, vijanden van het bord gemept en medische hulpmiddelen weer buitgemaakt.
Aan het eind nog lichte paniek als een Nexu de brug blijkt te bewaken en Vinto gewond geraakt. Eens alle medische spullen opgepikt zijn dienen we nog vijf Rodian Piraten om te leggen, waaronder de leider. We laten de eer aan Vinto die het in welgeteld één enkele activatie klaart en zo z'n thuis redt.

Rebel victory!

Vorige keer hadden we zelfs niet alle medische voorraden teruggevorderd omdat Keizer Ken daar de hele tijd z'n Jet Troopers op parkeerde, deze keer ging allemaal iets vlotter!

Vinto krijgt z'n elite upgrade kaartje en wordt nog dodelijker. Davith koopt zich een (dure) Ancient Light Saber, met z'n upgrades waant hij zich nu bijna écht een Jedi. Daar gaan de credits!

Nog één story mission te gaan en dan de finale, met misschien nog één side mission ertussen.
Afgesloten met méér appelcake en whisky!

1 opmerking:

Sam zei

Vinto is een geweldige naam.

Darktide: The Miniatures Game

Aangekondigd door Warhammer, een "bordspel" adaptatie van het Warhammer 40,000: Darktide videospel. Normaal ben ik daar uiterst e...