dinsdag 8 maart 2022

HQ by ETSY

Recent ontdekt dat er via Etsy verschillende 3D print studio's Heroquest figuren aanbieden voor quasi geen geld (tegenover de belachelijke Evilbay prijzen voor de originele plastic figuren). Originele sculpts, revised sculpts en zelfs de nooit officieel uitgebrachte boss figuren, alternatieve heldenposes en nog van dat fraais. Mijn interesse was meteen gewekt! Na een beetje rondvragen blijkt dat ze hun modellen aankopen van creators en daarna zelf aan mogen bieden volgens hun eigen printkwaliteiten. Hetgeen dus ook verklaart waarom sommige studio's dezelfde sculpts aanbieden en anderen dan weer eerder exclusief zijn.
Bij 2 aparte studio's samples besteld om de kwaliteit te checken, waarvan de eerste net is aangekomen van Minis3D, een Spaanse print studio kanten Madrid.


Alleen de verpakking al was de moeite en leek zo uit een retro tijd te komen, inclusief geestig bedankkaartje.


Er zat zelfs een GRATIS figuurtje in, en dat bleek er eentje te zijn van mijn wish list: Skullmar, generaal van de Heksenmeester!


En het moet gezegd, bijzonder verrast door de kwaliteit van de figuren! Ik had meer printlijnen en onzuiverheden verwacht, voor een leek zouden deze kunnen doorgaan als officiële Heroquest figuren. Ze zijn ook verrassend stevig en zelfs een beetje zwaarder dan de originele plastieken figuurtjes uit de doos.

Lijst: Skullmar (gratis), Ulag (boss uit "de vesting van de ork veldheer"), Grak (boss uit "erfenis van de ork veldheer"), Heer Ragnar als gevangene (uit de eerste quest "de redding van Heer Ragnar"), Mentor en een "originele" Yeti uit de Amerikaanse uitbreiding "The Frozen Horror".

Minpuntje: wegens opgebouwd uit resin en hier en daar zéér dun geprint blijkbaar ook nogal breekbaar, wat resulteerde in een afgebroken fakkel voor Heer Ragnar. Ach ja.
Hier zijn ze alle 5 (+ 1 gratis) in al hun 3D geprinte glorie:

Spijtig van de kleine beschadiging, maar met wat secondenlijm (en verf?) is dat zo gefixt.

Update: Ondertussen kwamen ook de samples van DePrintmeneerShop binnen en die waren van een even uitstekende kwaliteit (en stiekem ook goedkoper!). Ook hier een memorabel doosje met wat extra's en een vriendelijke boodschap!


De mini's: Alternatieve Ulag en Grak, de revised vrouwelijke barbaar (van "The Frozen Horror") en niemand minder dan... Morcar/Zargon aka "de Slechte" zelve zoals hij in de officiële en éénmalige comic werd vormgegeven! Ook hier een hogere kwaliteit en iets zwaarder dan de originele plastic sculpts.


Een leuk extraatje:


Overtuigd! Ik bestel zéker nog eens...

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...