donderdag 31 maart 2022

Hellboy

Meerbepaald de film uit 2019 en reboot na de oudere films van Del Toro. Eindelijk gezien via Netflix en een pak beter dan de negatieve kritieken lieten uitschijnen. Kan ook met de vergelijking met die iconische originele films te maken hebben natuurlijk. Als fan van het eerste uur (comics én originele films) begonnen met bepaalde verwachtingen en zowel positief als negatief verrast. David Harbour kon naar mijn bescheiden menig niet tippen aan een nog steeds magistrale Ron Perlman als het titelpersonage. Hij ziét er simpelweg niet uit, terwijl Perlman gewoon Hellboy was.

Qua verhaal volgt de film dunnetjes enkele klassieke Hellboy verhalen uit de comics, Hellboy in Mexico, The Wild Hunt, The Storm en The Fury in het bijzonder, met lichte aanpassingen aan enkele nevenpersonages. Hierdoor is het geen sequel op de eerdere films, hoewel ze mits andere acteurs daar makkelijk voor hadden kunnen kiezen. Bij momenten is het er qua sfeer en humor volledig op, op andere momenten slaan ze de bal totaal mis en wordt het bijna (bloederige) slapstick. Mijn grootste teleurstelling is dat het een zwartkomische actiefilm geworden is, terwijl de comics het toch eerder moeten hebben van de lugubere sfeer en mysterie, gekoppeld aan goedgeplaatste zwarte humor. Het zal hem in de details zitten. En toch stipt de reboot enkele aspecten van Hellboy en het overkoepelende verhaal aan die de oude films volledig negeerden.

Mocht je hem nog niet gezien hebben, niet twijfelen! Garant een avond filmplezier. Maar ik zou toch de originele films aanraden voor deze te kijken.
Benieuwd of die cliffhanger ooit naar een sequel zal leiden. Voor mij graag!

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...