donderdag 11 juni 2020

Blackstone Fortress: Part 5

De derde Stronghold alreeds in het Blackstone Fortress alvorens die Hidden Vault gevonden kan worden. Met dezelfde explorers als vorige keer. De rest blijft nog iets langer in hun stasis chambers recupereren of veilig aan boord van hun ruimteschip afwachten.

The Quest for the Hidden Vault deel 5: Stronghold 3
Descent

Ondertussen is de routine gekend. Eerst een schakel van encounters alvorens de Stronghold bereikt wordt. En die vallen deze keer een beetje tegen voor onze overmoedige explorers. De eerste combat is meteen ook een ambush. Even twijfelen de Ratling Twins om hun "alarmskull" te gebruiken, maar uiteindelijk besluiten ze ervoor te gaan. Vier Ur-ghuls en twee Spindle Drones... wat kan er fout gaan? Dankzij enkele gelukte gambits en rake schoten worden de vijanden snel uitgeschakeld en kunnen de explorers er met de loot vandoor gaan.


Ook de volgende encounter blijkt een combat te zijn, alweer met Ur-Ghuls, Spindle Drones en een eenzame Rogue Psyker. Waar één Chaos aanhanger te vinden is moeten er meer zich ophouden!


Na enkele challenges om loot te vergaren volgt dan een derde combat, en die gaat al minder vlot. Twee regimenten Traitor Guard en Spindle Drones. Eén miscalculatie betreffende afstand en een heel regiment springt in de nek van de explorers. Criticals gooien voor de vijanden en missers voor de explorers helpt daar niet echt bij. Vooral de Ratlings en UR-025 krijgen het hard te verduren en gaan zelfs bijna van het bord! Janus en Amallyn moeten de dag redden. UR-025 blijkt inderdaad een tank, want hij geneest grievous wounds en is al gauw als nieuw. De tweeling gebruikt een "heilig" artefact om 1 grievous wound te genezen, en na slecht rollen vernietigt het zichzelf. Typisch, en een voorbode van de rest van de expeditie. Met nog een grievous wound moeten ze verder. En dan gaat het mis...


De challenge "Isolated" volgt, en natuurlijk is het de explorer(s) met de grievous wound die weer geloot wordt. Rein & Raus, twee Negavolt Cultisten én drie deserteurs. Lang duurt het niet alvorens de tweeling buiten strijd is. Gelukkig "maar" 2 grievous wounds en succesvol gerecupereerd, dus de expeditie is nog niet voorbij. Alweer pech met de getrokken challenges, net zoals er overwegend slecht gerold wordt. En het is nog niet voorbij...


Uiteindelijk bereikt de Maglev Chamber de Stronghold, en de wanden vouwen zich terug in het midden van een kamer tussen enkele groepen vijanden. Objectief: zoek de trap naar beneden (3 opties) en bedien het datapaneel tot de nodige informatie gevonden is. De regels rond vijanden, groepen en versterkingen toch enkele keren moeten lezen want erg duidelijk staan deze niet opgesteld in het scenario.
De explorers riskeren gambits en deze draaien positief uit: de meesten mogen voor de vijanden activeren, wat een enorm tactisch voordeel geeft. Alle Chaos Beast Men worden afgeknald nog voor ze kunnen activeren. Janus kan één Rogue Psyker uitschakelen. En de Negavolt Cultists komen dreigend dichterbij, maar net niet dicht genoeg om al schade aan te richten. Ze worden massaal afgeschoten door UR-025 en Amallyn voor hun tweede activatie. Doordat de groepen volledig van het bord gaan ook geen reinforcements! Maar daarna is het geluk van de explorers echt helemaal op.


Amallyn gaat als eerste de trap af, gevolgd door Janus en UR-025. Rein & Raus zijn volledig gewond en kunnen niets doen buiten genezen met destiny dice, maar die worden deze beurt niet gebruikt (event table). Geen vijanden op het lagere level, totdat het kaartje bereikt is en dan enkel na een gefaalde reinforcement rol (1-10). En jawel, de eerste groep verschijnt al voltallig op het bord én valt ook meteen aan. Traitor Guard, aangevoerd door een Chaos Space Marine! De dobbelstenen bepalen dat het scenario verloren is. Ongeveer alle vijanden doen criticals en de explorers gooien alleen blanco resultaten. Met dezelfde dobbelstenen. Alsof de Chaosgoden zelf ermee gemoeid zijn!


CSM Jerome & the Gang Bang Gang

Resultaat: 3 explorers out of action en alleen UR-025 die nog recht staat. Ondertussen wordt ook voor de andere twee groepen slecht gerold en allemaal verschijnen ze op het bord. UR-025 kiest voor tactisch terugtrekken en Rein & Raus kunnen mits 1 destiny die recupereren en ook de Maglev bereiken. Met de staart tussen de benen ontsnappen ze aan de Chaos horde, terug naar Pricipice...

Failure!

Gelukkig wordt er wél goed gerold voor recupereren, waardoor er géén dode explorers zijn... Het had nog gekund! Rein & Raus kopen de hele cargo van hun schip op en hebben weer wat tech om te gebruiken volgende keer. Ook Amallyn kan enkele nuttige items scoren. Janus recupereert op de Vanguard, maar alles wat te koop wordt aangeboden is te duur.
Gelukkig werden er genoeg clues gevonden, waardoor de explorers volgende keer opnieuw een Stronghold kunnen ondernemen. Of het dezelfde is of een andere zal het lot uitwijzen.
Ik ben er nog niet uit of het dezelfde explorers zullen zijn, of andere. Ik miste bij momenten de area damage van Pious Vorne toch wel...

Het Blackstone Fortress laat een Spindle Nano-Virus los over Pricipice (Legacy step) waardoor de ruimteschepen vanaf nu ook storingen kunnen krijgen wanneer hun support ability gebruikt wordt tijdens een missie. Leuk!

Wordt (ooit) vervolgd...

Geen opmerkingen:

Foto's vd Week

Allemaal goed en wel die onnozele spellekes en dat muziek spelen van tijd tot tijd, maar hoe is het met uw kinderen ? Alles onder controle. ...