dinsdag 2 juni 2020

Blackstone Fortress: Part 3

Vorige keer wist Pious Vorne op de valreep een clue in de wacht te slepen, dus staat er alweer een Stronghold op de planning! Rogue Trader Janus had dringend iets te doen, dus krijgen ze deze missie hulp op afstand van de Aeldari Amallyn Shadowguide en haar schip, The Steed of Mathurir.

The Quest for the Hidden Vault deel 3: Stronghold 2
Null-Gravity Abyss

Missie: versla de 4 opgevoerde Spindle Drones op de bodem van de zogeheten "Abyss". Geen lachertje want die zijn threat level 3 én hebben extra schilden...

Een atypische start van de expeditie want er volgen vier challenges en niet één combat alvorens de explorers de Stronghold bereiken. Er valt loot te verdienen, maar niet zonder gevaar. Als laatste challenge de gevreesde chasm (of death) waarbij het dus perfect mogelijk is dat een explorer instant "dood" gaat (1 rollen). Geen permanente toestand in het 41ste Millennium maar dat betekent dat die explorer toch enkele expedities tot zelfs permanent buiten strijd is (ook voor resurrectie rollen). En van zodra er minder dan vier explorers beschikbaar zijn = game over!


Geen doden door die gevreesde chasm, wel enkele grievous wounds nog voor het eindgevecht goed en wel is aangebroken. En de hostiles zitten een beetje verstopt over de map (random deployment). Dat geeft een groep Chaos Space Marines en Chaos Beast Men aan het eind van de gang. Vorne roept vuur op om hen te hinderen, maar ze zijn snugger genoeg en sluipen enkel dichterbij.


Er wordt tactisch beslist de andere gang te volgen, en die leidt naar een lege kamer met verderop Negavolt Cultists, aangevoerd door twee Rogue Psykers. Taddeus gaat hen devoot te lijf maar doet net niet genoeg schade met z'n knots, waardoor ze hem hard kunnen terugslaan. Twee grievous wounds voor onze priester en "genezer". Ouch!


De Chaos Space Marines komen niet dichterbij alvorens ze kunnen worden afgeschoten (dankuwel sniper Raus), en de Beast Men doen ook geen schade dankzij de overvloedig aanwezige cover om achter te verschuilen. Uiteindelijk gaan alle hostiles neer, maar de dobbelsteen aan het eind vd ronde doet telkens één gevallen hostile terugkomen (play dead). Een Rogue Psyker herrijst naast Taddeus, die het nu echt beu is en met één mep niet alleen de Psyker de schedel inslaat maar ook zichzelf "inspired" maakt!

In the name of the Emperor!!!
De explorers begeven zich via een gangenstelsel naar de schacht die toegang geeft tot de rustplaats (herlaadstation?) van de Spindle Drones, maar aan allerlei restricties gebonden is. Zo kan er maar één explorer per beurt naar beneden springen, de actiedobbelstenen worden herrold en alles boven de 4 moet weg. Pious Vorne wacht de niet te benijden taak als eerste de sprong te wagen. Ze heeft nog dobbelstenen over, maar natuurlijk blijken dat allemaal missers te zijn, op 1 grievous wound na maar dat is dankzij de schilden (6 leven) niet genoeg om ook maar één Drone uit te schakelen. Verschrikkelijk rollen voor de helden, en constant grievous wounds voor de vijand (gelukkig ook af en toe defense)... het blijft een constante.

Lair of the Spindle Drones!
Vorne gaat bijna neer, maar draagt gelukkig een (duur) pantser dat haar defense laat herrollen en haar op de map houdt. Grekh springt omlaag en met de ene dobbelsteen die hij over houdt... mist hij wanhopig. Het salvo dat de explorers binnen krijgen kan tellen, en beiden zijn bijna buiten strijd.
Het is de kleine Raus die de dag redt door ook omlaag te springen en niet met z'n sniper (geen plaats) maar met de domme stub gun Drones af te knallen. Dankzij de ratling worden de anderen niet afgeschoten en hebben de explorers nog één laatste kans. Erop of eronder...
Met assistentie van enkele schepen (daar dienen die voor) kan ook de laatste Spindle Drone onschadelijk worden gemaakt. Het is Raus die het finale schot loste en dus (verdiend) het Spindle Drone Amulet wint! Volgende keer zullen de drones anders piepen als ze onze ratling tweeling zien komen. Zwaargewond en met enkele explorers op het randje van de dood sukkelen Taddeus en zijn gevolg (het Ministorum laat nooit vergeten wie de lakens uit deelt) terug naar Pricipice. Daar wordt alweer voornamelijk gerecupereerd en gewinkeld. Vorne koopt van de gevonden archeotech een nieuwe "servoskull" voor haar baas die geneest. De oude (eenmalig gratis "mikken") wordt aan Grekh gegeven voor bewezen diensten. Die koopt op z'n eigen schip nog een dikke bom.


Bitter weinig clues in die Stronghold, dus hierna staat opnieuw een "gewone" expeditie op de planning op zoek naar meer. Goesting om ook eens met de andere explorers te spelen. Nog twee Strongholds te gaan...

Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...