zaterdag 9 mei 2015

Avengers 2

Donderdag met de vaste kliek naar de Kinepolis in Leuven voor deel 2 in de Avengers Saga van Marvel. Begonnen met een tequila sunrise in de Celebrities, maar de film bleek dat niet echt nodig te hebben.


Het ritme ligt hoog, en de actiescènes en plotwendingen volgen mekaar in  sneltempo op. De personages dienen niet meer te worden voorgesteld, dus er is tijd voor extra scenario en dat merk je aan de dialogen en onderlinge “relaties” (trademark van regisseur Whedon die het team iets dieper uitwerkt), met extra aandacht voor de Hulk. Enkel Captain America loopt er een beetje verweesd bij en heeft buiten knokken weinig te doen. Spijtig van de obligate lange actiescène aan het eind (geen spoilers) want we vielen bijna allemaal in slaap.
Introductie van Quicksilver en de Scarlet Witch.
Ultron zelf is verrassend menselijk neergezet ipv de koude robot die hij in de comics lijkt (met de stem van James Spader – we moesten wachten tot de credits om dat te weten). We hebben op voorhand gespeculeerd hoe hij gemaakt zou worden en door wie (geen Hank Pym in de filmversie) maar Ultron IS er ineens, wat spijtig is naar verhaal toe maar het tempo wel ten goede komt. En ergens klopt alles wel vanuit het film universum. Alweer: géén spoilers.


Aan het eind is niets hetzelfde, wat een interessante set-up geeft voor phase 3 van het Marvel Film Universum dat zal beginnen met Captain America: Civil War in 2016. Eerst volgt nog afsluiter Ant Man deze zomer.
Blijven zitten voor de mid-credits epiloog voor een glimp van de nabije toekomst. Wij werden er alvast blij van.

Afgesloten met nog een tequila sunrise in de Celebrities (cocktail vd dag = 5€) en die smaakte nog beter!

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...