woensdag 20 oktober 2010

A Chinese Ghost Story

Gewéldige trilogie van Japans producer Tsui Hark over de lotgevallen van een jonge belastingophaler (kwestie van je hoofdpersonage een sympathiek beroep mee te geven) die het zwaar te pakken krijgt voor een vrouwelijk spook in een behekste tempel. Daarbij krijgt hij het aan de stok met zombies, boomdemonen, méér demonen, een rappende monnik, een travestiet met een lange tong en zelfs de Keizer van de Onderwereld zelf.

Fantastische mix van Oosterse cultuur, kung fu, slapstick en horror, al is dat laatste er slechts als een lichte dressing overheen gesprenkeld. De zombies in deel 1 zijn bijvoorbeeld zo slecht gedaan dat het dan weer hilarisch wordt. De eindbaas van deel 2 tart alle wetten van de logica (zelf zien, geen spoilers).
Deel 1 en deel 2 volgen mekaar op, deel 3 is eerder een aparte film (soort remake en herkauwen van de eerste film met dezelfde actrice als spook om het nog wat ingewikkelder te maken) die zich 100 jaar na de gebeurtenissen van de eerdere episodes afspeelt.

Er is tevens een anime van verschenen die ik nog nergens in de rekken heb zien liggen. Ook online blijkt de film of uitverkocht of onvindbaar. Reden te meer om hem te willen zien, nietwaar?

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...