donderdag 5 augustus 2010

Geekness

Aan het lezen: Star Wars Omnibus: Shadows of the Empire. Multimediaproject van Lucasarts uit 1996 dat het officiële verhaal vertelt tussen episodes V en VI van de saga en tot op heden schandelijk over het hoofd gezien.

Het project omvatte boeken van Del Rey, Dark Horse comics, een video game (Nintendo 64) en zelfs een heuse soundtrack. Het enige dat ontbreekt is de film.
Het verhaal van de comic fixeert zich vooral op de bounty hunters en de pogingen van de helden om de bevroren Han Solo te recupereren (die mislukken, getuige Return of the Jedi). Interessante villain Xizor komt bijna niet aan bod. Diens volledige verhaal wordt verteld in het boek, alwaar hij een vete uitvecht met Darth Vader (altijd een slecht idee) en Prinses Leia probeert binnen te doen (ook geen hoogvlieger). Dash Rendar is de Han Solo van dienst en is tevens de held van het computerspel.

De omnibus omvat tevens Mara Jade: By the Emperor’s Hand en Shadows of the Empire: Evolution, die zich beiden afspelen na de laatste film. Het eerste verhaal had ik reeds liggen als paperback waarin hoofdpersonage Mara Jade (de latere Mrs Skywalker) als ex-assassin van de Emperor probeert te overleven na de val vh Rijk. Sequel Evolution volgt Guri, blonde assassin robot van Xizor die na de dood van haar meester probeert te overleven. Parallellen of recyclage?

Conclusie: Genietbaar! Al heb je met slechts een stuk van het volledige verhaal (comic + soundtrack) niet alles begrepen. Het boek zou ik ooit nog eens durven lezen, het spel gaat volledig aan me verloren vrees ik.
Zoals meestal: voor de fans.

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...