zondag 3 augustus 2008

Annihilation - Conquest

Het recentste chapter in de ruimtesaga van Marvel is weer een schot in de roos. Doemdenkers doodverfden deze tweede Annihilation als slechts een flauw afkooksel van de eerste saga (Annihilus vs the Universe) maar tot nu toe is alles vrij inventief, met een aantal leuke nieuwe vondsten. Ik ben nu halfweg Book One (Prologue, Starlord en Quasar) en heb ook Nova uit, waarin een aantal minieme spoilers staan indien Book One nog niet gelezen.

Nova volgt Richard Rider terwijl hij de rommel opruimt die de Annihilation Wave heeft achtergelaten. Na enkele tegenslagen reist hij terug naar de Aarde om aldaar te worden geconfronteerd met wat de Civil War allemaal heeft teweeggebracht. Eindelijk worden de twee verhaallijnen eens gelinkt (Rider: "ik zat aan 't ander eind van de Melkweg te vechten tegen aliens, mannen"). Ook Speedball heeft een gastrolletje (als zijn nieuwe en zeer foute alter ego Penance). Waarop Rider besluit definitief de ruimte in te trekken. En dan barst de Conquest saga los. Spijtige is dat het Conquest gedeelte van de paperback ook wordt hernomen in Book Two. Sjah.

De proloog en het Starlord hoofdstuk zijn gewéldig. Zeer leuke personages (Tick! Mantis! Rocket Raccoon!) en interessant plot. Quasar is maar flauwtjes (lesbo omnipotente universele kampioene). Benieuwd hoe de saga evolueert... vooral naar Wraith en Conquest zelf.

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...