zondag 13 januari 2008

Poort (sequel)

Zaterdagavond dus gaan figureren. Nuja figureren... bij gebrek aan spelers in de half-ogre herberg (don't ask) geraakte ik (in een geïmproviseerde piratenrol zonder sheet, wapens of niks wegens geplande rol niet mogen spelen) samen met Jer, Ken en enkele andere figuranten aan het liegepokeren. Dit gecombineerd met gratis pintjes en een fles whisky maakte dat ik anderhalf uur later toen de eerste spelers arriveerden van het eten té zat was om nog nen deftige rol neer te zetten.
Heb wel voortreffelijk de zatte piraat uitgehangen, vraag maar aan Sven. Die had samen met zijn barbaren vriendjes een nieuwe definitie gegeven aan het schaakspel. Fun! En lang nimeer zo zat geweest.


De zondag vooral gewandeld, foto's getrokken en bashvee mogen spelen (geeuw).
Persoonlijk heb ik graag een meer dragende rol, waarmee een groter aantal spelers worden bezig gehouden. Er werd geklaagd op het tekort (???) aan figuranten - 25 - maar met de figuranten werd buiten koekvee en wachten op de volgende wave niet veel gedaan. Spijtig en een gemiste kans want ook andere deftige rollenspelers mochten enkel piraatje of monster spelen.
Als Manticore 25 figuranten heeft zal ik al een gelukkig storyteller zijn!


Chapeau voor het Poort team aangaande briefings en het neerzetten van de setting! Was tot in de puntjes af.
Alleen was van de geplande 'feesten' niet veel te merken (tamme spelers ook).

1 opmerking:

Nathaniel Monkerhey zei

Leuk om te weten dat er toch nog 1 living soul de onmiskenbare kwaliteit David Devant & His spirit Wife erkent :-)
Nathaniel

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...