zondag 28 april 2024

Game Night: B-Sieged

Maanden van tevoren een avond geprikt om nog eens een ouderwetse game night te houden. Hans wilde een spel dat al jaren stof lag te vergaren. De keuze was dus niet gemakkelijk wegens véél liggen dat al jaren niet meer gespeeld was, maar uiteindelijk gekozen voor: B-Sieged: Sons of the Abyss van CMON.

Een castle defense game waarbij je een vesting (hier de stad Modhelm) dient te verdedigen tegen een oprukkende vijand. Hier dus een horde gedrochten uit de Abyss zelf... monsters gemaakt van steen en vuur.
De regels bleken al een uitdaging op zich want wegens al jaren niet meer gespeeld had ik meestal geen idee waar het over ging. Al doende leert men, en dus ook deze keer hadden we pas een idee hoe alles werkte na een eerste poging. Constant door dat regelboek bladeren voor iedere zet was ook geen pretje. Referentiekaarten of -tabellen waren hier ook best handig geweest.

De eerste poging gestaakt na 2-3 rondes omdat we tevéél fouten hadden gemaakt tegen de regels.

De tweede poging begon ook moeilijk wegens zware units die spawnden en meteen de stad bestookten. Door een dom kaartje was de Tovenaarstoren al meteen beschadigd, één steen van een Mölen en hij lag finaal in puin. Vond de Sorcerer niet fijn.
De Messenger geraakte tot Zone 3 maar werd afgeschoten door onze eigen katapult door te hoog te rollen. Serieuze tegenslag en een tweede Messenger die vertrok, maar het werd al gauw te laat waardoor we dienden op te geven en de uitkomst onbeslist te laten (we gokten dat we uiteindelijk toch weinig kans hadden).

Nog een sfeerfoto van op de hobbyzolder om af te sluiten:


Onafgewerkte zaken fascineren, dus ik ben nu wél benieuwd of we iets fout deden of het gewoon een aartsmoeilijk spel is.
EDIT: de FAQ verhelderde het één en ander. Zo zouden alle helden met 3 Divine Grace starten, wat niét in het regelboek staat. Fameuze uitschuiver van de makers en een enorm verschil.
Verder ook maximum 1 held per locatie (dus beter plannen) en de "Smuggler" neemt haar kaartjes van de grote stapel en niet de beschikbare kaartjes per seizoen.

EDIT 2: Solo rematch met 4 helden, resultaat: succes!
Die extra 3 Divine Grace maken wel degelijk een enorm verschil. Ook dé Avatar op het bord gekregen (3 x zelfde resultaat op spawn rol) én afgeschoten.
1 dode held, 1 gebouw in puin en 2 beschadigd.

Kan in de kast voor alweer 10 jaar?

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...