vrijdag 15 maart 2024

Gloomhaven Update

Aan het spelen sinds augustus 2021 en gisteren dan ein-de-lijk mijn personage met pensioen kunnen sturen. Zijn "geheime" queeste: Zealot of the Blood God, oftewel twaalf keer exhausted (KO) geraken. En dat bleek niet zo simpel als aanvankelijk gedacht (wil je missies winnen).
Dus gisteren de laatste missie in de riolen van Gloomhaven, waar de Inox Brute zich eens goed heeft laten gaan.

Sfeerbeeld:

Esthetisch blijven die kartonnen vijanden toch niet wat het hoort te zijn.

Omdat de Inox Brute zo enthousiast op de vijanden sprong en er kaarten doorjoeg lag die halfweg KO in het vuil van de riolen. En was z'n missie geslaagd!
Dat betekende wel dat de overige 3 spelers het zonder hem moesten zien te klaren, en dat bleek toch minder evident dan verwacht. Zeker toen de laatste kamer vol zichzelf vermenigvuldigende Oozes bleek te zitten.

Ze hebben het op het nippertje gehaald, dat zijn altijd de spannendste avonden. De Inox Brute wordt in de herberg opgewacht door z'n eigen zuster, aka de Inox Berserker en vertrekt terug naar z'n stam terwijl zij het in Gloomhaven overneemt. Een Inox vrouw die de hele maand razend is in plaats van slechts enkele dagen, dat heb je dan met zo'n Bloedgod!

Het volgende personage

Geen opmerkingen:

Darktide: The Miniatures Game

Aangekondigd door Warhammer, een "bordspel" adaptatie van het Warhammer 40,000: Darktide videospel. Normaal ben ik daar uiterst e...