zondag 24 december 2023

Imperial Assault: Heart of the Empire

Een nieuwe Star Wars: Imperial Assault campaign gestart om 2024 nu al goed in te zetten. Met de Imperial Commander fanmade app als platform zodat we co-op de originele campaigns kunnen spelen! Uiteindelijk gekozen voor eentje die nog niemand gespeeld had: Heart of the Empire.

We doopten onze bende het Coruscant Liberation Front, omdat de volledige campaign zich afspeelt in het Hart van het Keizerrijk (de titel gaf al veel weg). Bert als clone veteraan CT-1701, Ianthe als gunslinger Vinto Hreeda, Ken als wannabe jedi Davith Elso en ikzelf als Wookiee terrorist Drokkatta.

Introductiemissie Dark Recon 

We vatten de zoektocht naar een oeroud artefact aan en proberen de rebellen te redden die ons voor gingen. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, want de keizerlijke troepen liggen al op de loer wanneer we landen.

6 spelrondes om te weten te komen wat er gebeurd is met onze voorgangers, wat er daarna dient te gebeuren en ons uiteindelijk weer uit de voeten te maken. Het ondervragen van "onschuldige getuigen" verloopt moeizamer dan verwacht vanwege abominabel rollen met de dobbelstenen (jaja ikzelf en Ken uiteraard). Uiteindelijk geraken we binnen in een louche eetgelegenheid alwaar méér Keizerlijke troepen ons opwachten: Shock Troopers!

Ook hier iets meer tijd verloren dan aanvankelijk verwacht om dat er een officier bij komt op de map, bovenop alle andere versterkingen.
Uiteindelijk slagen we er op het nippertje in met de nodige intel alle vier te ontsnappen in ronde 6 van de 6 en met 1 rebel gewond (Vinto) en drie op het uiterste randje. Rebel victory!

Net iets te laat gedaan om nog een tweede missie te starten, dus maar King of Tokyo gespeeld.

Die Imperial Command app doet wat hij moet doen, met leuke SFX en sfeervolle muziek daar bovenop. Enige minpuntje: een bug waardoor hij méér troepen op de map zet dan er threat voorhanden is. Cheaten dus! Maar gelukkig waren we wakker genoeg om dat telkens te counteren. Toch... ruimte voor verbetering.

Wordt vervolgd in  2024 (al 2 data geprikt)...
Naar het schijnt zou de Keizer zelve zijn opwachting maken, samen met nog enkele andere verrassingen.

Geen opmerkingen:

Darktide: The Miniatures Game

Aangekondigd door Warhammer, een "bordspel" adaptatie van het Warhammer 40,000: Darktide videospel. Normaal ben ik daar uiterst e...