vrijdag 29 september 2023

Jabba's Realm - Finale!

Vorige zaterdag ein-de-lijk de lang uitgestelde finale gespeeld van Jabba's Realm voor Imperial Assault want Ken kon deze keer wél! Met beer stew, geuze en Chouffkes! Bijna 5 volle jaren na de vorige missie beginnen onze rebellen aan het eindgevecht tegen de dikke slak met het lot van hun vrienden en familie in de weegschaal...

We krijgen nog de keuze om ons over te leveren en als zijn ondergeschikten (slaven) door het leven te gaan plus een missie daarrond of het gevecht direct naar zijn paleis te brengen... Geen echte keuze natuurlijk! Tijd voor de finale aanval! Captain Terro gaat mee als bondgenoot in de hoop zijn moeder te bevrijden. Ko-Tun blaast een gat in de muur van het paleis en... we worden opgewacht door een bescheiden legertje huurlingen van Jabba.

Echter, na welgeteld één beurt hebben we de map al professioneel gekuist!

De slavin die daar rond loopt blijkt niemand anders dan de moeke van onze Captain Terro te zijn, en ze verlaten ons beiden met de belofte de gevangenen in de kerkers te gaan bevrijden.

In de troonzaal van het paleis wacht Jabba the Hut zelf ons op, met rond zich vier van onze vrienden of familieleden geketend als levend schild. Verder nog wat gangsters en niemand minder dan Bossk (hadden we die enkele missies terug niet verslagen?) die zit te chillen aan een tafel. De dikke slak vlucht met twee van hen, terwijl de andere twee via een valluik in de Rancor Pit belanden. We krijgen de keuze: ons concentreren op twee van hen of trachten alle vier te bevrijden? We hebben geen 5 jaar gewacht om half werk te leveren, dus besluiten we er voor te gaan!

Even is het spannend in de troonzaal want we worden omsingeld door de gangsters. Vinto en Ko-Tun bevinden zich aan de andere kant van het paleis en dienen zich te haasten.
Uiteindelijk springen Davith en Vinto mee de Rancor Pit in, terwijl Verena en Ko-Tun de deur opblazen en Jabba achtervolgen. De AI van Bossk doet een beetje raar want de premiejager springt Vinto achterna en wordt dan door de Rancor opgepeuzeld, die vervolgens volledig geneest.

Davith verwondt de Rancor zodat Vinto deze kan afmaken. De twee "rebellen" zijn gered en kunnen ontkomen. Jabba vlucht richting een shuttle maar wordt verslagen voor hij deze bereikt. Om de continuïteit te garanderen valt hij zwaargewond op het platform nét wanneer deze opstijgt. Ook deze twee "rebellen" komen er met de schrik vanaf.

De helden worden herenigd met vrienden en familie en zetten hun toch verder aan boord van hun "space cruiser" terwijl Jabba zijn wonden likt en waarschijnlijk op wraak zint. Wordt vervolgd in "Return of the Jedi".

Eind goed, al goed!

Geen opmerkingen: