donderdag 4 juni 2020

Blackstone Fortress: Part 4

Terwijl Taddeus, Pious Vorne & Grekh recupereren in hun stasis chambers (de sheet en kaartjes steken letterlijk in de stasis zakjes) aan boord van hun respectievelijke ruimteschepen leidt Rogue Trader Janus Draik een nieuwe expeditie het Blackstone Fortress in. Hij krijgt hierbij assistentie van de Aeldari scherpschutster Amallyn Shadowguide en... Rein & Raus, die geen opportuniteit om bij te verdienen uit de weg gaan. En slapen is voor mensachtigen. Ze brengen ook de vreemde robot UR-025 mee als mobiele tank nadat die blijkbaar aan boord van hun schip was gesukkeld. De Rogue Trader regelde met een dure fles Amasec ook nog de assistentie van de Traveler, het schip van navigator Espern Locarno, die de queeste vanop afstand blijft volgen.

The Quest for the Hidden Vault
Deel 4, Expeditie 2


De Maglev Chamber leidt wederom de diepten van het fort in en komt tot stilstand naast een T-splitsing vol vijandige xeno's. In de verte doemen Negavolt Cultists op temidden gecorrumpeerde tech, en door de gangen zijn onmenselijke geluiden hoorbaar. Beastmen en Ur-ghuls!


Amallyn mag zich volledig laten gaan en schiet vanop veilige afstand naar hartelust cultisten af. UR-025 maakt het af met een welgemikt salvo uit z'n geweerarm. Janus haast zich richting Ur-Ghuls en kan met z'n trouwe sabel de monsters op het nippertje uitschakelen alvorens ze kunnen terugslaan. Ingecalculeerd!


De Beastmen chargeren dichterbij maar worden dan oneervol aan flarden geschoten in de nauwe gang. Geen hostiles meer over en een kamer rijp om te plunderen, dat laten explorers zich geen twee keer zeggen! Het levert ook nog eens enkele clues op.
Daarop volgen enkele challenges waarbij loot verdiend kan worden, onder andere een behendigheidsproef met destiny dice stapelen binnen de tijd. Priester Taddeus had deze laten voorbij gaan wegens onnodige risico's, maar onze Rogue Trader laat geen opportuniteit schieten en staat de Ratlingen toe een poging te wagen. Het lukt en levert zelfs een vierde clue op, waarmee dus als volgende expeditie opnieuw een Stronghold kan worden aangepakt! Maar opgeven staat niet in Janus zijn boekje, dus gaan de explorers naarstig verder.


Ammalyn en de Ratlingen komen nog tegenover mekaar te staan met als inzet loot (wat anders?), maar de loop van het sniper geweer van onze Aeldari blijkt nét iets langer dan dat van Raus, waarop de tweeling een stap achteruit zet en Amallyn een resource naar keuze kan opeisen: ze kiest uiteraard voor een Aeldari artefact dat ook meteen haar secret agenda vervult, vanaf nu speelt ze inspired!


Stand-off tussen explorers
De Maglev daalt steeds dieper af en komt wederom tot stilstand in een gangenstelsel. Meer cultisten, Beastmen en zelfs een regiment Traitor Guard! Vijanden van het Keizerrijk worden afgeschoten, archeotech en meer clues gevonden!


Na nog een race om meer loot (archeotech en clues voor de verandering) waarbij iedereen de zakken mag vullen wacht dan opnieuw een stevig gevecht in wat een kapot stuk van een ruimteschip lijkt, beklad met chaos graffiti. Er zitten ook weer tal van Traitor Guard verscholen, klaar om de explorers in de nek te springen, plus een eenzame Spindle Drone die op afstand een afwachtende houding aanneemt maar alles duidelijk monitort. Amallyn knalt enkele deserteurs af, en met haar laatste schot kan ze de Spindle Drone ook onschadelijk maken. Het tweede regiment splitst zich echter op en geraakt ver genoeg om enkele granaten, een salvo van een lasgeweer en een vlammenwerper op de Aeldari los te laten, die voor de verandering gestoord defense rolt en de aanval zonder één schrammetje overleeft. UR-025 schiet ter hulp (letterlijk) en na diens salvo staat niet één verrader meer recht.


Janus en de Ratlings profiteren ervan om voor de loot te gaan, want ze hebben nog steeds niet genoeg binnengerijfd. Met een Maglev Chamber die reeds klaar bleek te staan schieten de explorers weer omhoog richting uitgang, maar hij stopt in een donker gedeelte waar tot ieders verrassing nog méér archeotech en clus voor het grijpen liggen (encounter kaart zegt: “dubbele loot”). Plus twee Spindle Drones en enkele Chaos Beast Men. Een eitje dus.


Janus onderschat de Beast Men echter en na enkele rake uitvallen met zijn rapier mag hij een grievous wound incasseren van het kettingzaagzwaard van de eenzame overlever van het pack. Die dan weer overhoop geknald wordt door UR-025. Blij met alle gevonden loot en enthousiast om eens goed te gaan shoppen (buiten Rein & Raus heeft nog niemand upgrades gekocht) keren de explorers terug naar Precipice. In tegenstelling tot de eerdere expedities van het Ministorum dient er niemand te recupereren.

Rein & Raus begeven zich naar hun schip, alwaar ze alle tech opkopen en zelfs nog een extra archeotech opdiepen uit het cargoschip. Amallyn koopt enkele upgrades op haar eigen schip, waaronder een holo-field projector om defense te herrollen en een veer om éénmaal extra ver te kunnen bewegen. UR-025 volgt haar en tijdens het scannen van het Aeldari schip vindt de robot nog een clue. Janus geniet van een gerijpte Amasec en schaft zich een Drakeskin Cloak aan (defense herrollen, zit standaard op z'n miniatuur dus waarom niet). De Rogue Trader is helemaal klaar om die derde Stronghold aan te pakken. 4 clues/symbolen worden ingegeven op het zwarte scherm van een Maglev Chamber en wederom zoeft de groep de donkere diepten in van het Blackstone Fortress. Taddeus, Vorne & Grekh blijven voorlopig in stasis...

Stasis chambers/zakjes

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...