zaterdag 30 maart 2019

Warhammer: Underworlds

Naar het verre Tielt-Winge voor een introductie Shadespire/Nightvault bij Geert, oftewel gewoon Warhammer: Underworlds. Het skirmish spel dat zich afspeelt in een vervloekte stad in de wereld van de doden in het "nieuwe" Warhammer universum. Die met de blinkende harnassen van Sigmar en de fragiele plastic peekes waar ook Silver Tower, Hammerhall en natuurlijk het wargame zich situeren. Maar wat een prachtige modellen alweer!


2 matchen met uiteenlopende uitkomsten. Eerst Orruks vs Sepulchral Guard (orcs vs skeletten), daarna Stormcast vs Khornites (gepantserde magiërs vs gepantserde barbaren).

Mijn Orruks scoorden vlotjes glory (victory points) door skeletten van het bord te meppen en objectiefkaartjes te spelen. De skeletten hadden dan weer foefkes om terug te komen maar kwamen tekort om echt een dreiging te vormen. Toch 2 vd 4 orruks van het bord dus de eer van de skeletten was ook gered.
Niet zo voor de Stormcast Eternals, die dankzij een combo van slechte kaarten en abominabel rollen iets te vlot neer gingen tegenover Magore en z'n gestoorde Khorne groep. Dat Geert op al zijn save rolls criticals gooide hielp ook niet echt. De match was rap beslist.

Conclusie: Leuk, maar vergt enige ervaring om de verschillende teams en kaarten te leren kennen. De kaarten op hand zijn essentieel om de overwinning te behalen en het is de kunst om een gebalanceerde en ideale deck samen te stellen. Speelt snel en vlot en je krijgt gemakkelijk een 2-3 matchen in 1 avond geperst. Zeker voor herhaling vatbaar.

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...