maandag 25 maart 2019

Stripfestival Brugge

Het éérste Stripfestival van Brugge bleek een uitgebreide stripbeurs met tal van tekenaars en standhouders aanwezig. Niét in het pittoreske Brugge, maar in basisschool de Hoogvlieger te Sint-Kruis, een deelgemeente van Brugge. Gelukkig was ik goed op tijd en kon dus een voorkeursparking scoren naast het lokale kerkhof. Anderhalf uur bollen (auwch) maar ’s morgens was de expresweg héérlijk leeg, badend in een stralende ochtendzon.


In tegenstelling tot zaterdag was het prachtig weer, en de opkomst was dan ook naargelang. Ik ben maar 1 dag geweest, hoofdzakelijk om te tekenen, en heb daarmee blijkbaar (gelukkig?) ook de bierdegustatie gemist op zaterdagavond. Hoewel er toch nog een aanzienlijk bezoekersaantal kwam opdagen. Ze hadden ons ook nog eens in de achterste hoek gestopt, achter de kartonnen dozen van een niet zo vriendelijke tweedehandsverkoper die ook nog eens van zijn kl***n maakte dat er ineens tafels te dicht bij zijn dozen stonden. Mensen.
Dus het stralende weer en de onfortuinlijke positionering maakten dat er weer een minimum aan bezoekers mijn tafel vond, laat staan iets gekocht hebben.


Maar dat was (gelukkig) ook niet mijn hoofddoel! Ik was er dus om te tekenen (de luxe van enkele UREN door te kribbelen zonder gestoord te worden) en de laatste strips voor de derde Paddy & Bunty zijn dan ook eindelijk op papier gezet… De finale afwerking kan aanvatten!
Verder een aangenaam weerzien met bevriende tekenaars (Geinz, Yan, sympathieke buurman Marcel Rouffa, …). In het bijzonder Pencilbeast Wouter bij wie ik de eerste delen van Drew & Isa besteld had, voorzien van een prachtige tekening en bladwijzer (idee!) + sluikreclame voor P&B op de achtercover. Ook diens collega’s van Barcat waar ik eindelijk deel 2 van Commissaris Moordenaar op de kop kon tikken (mét dedicaces). Als je de schevigheid van P&B weet te appreciëren: zeker eens checken!



Tevens ook onze drukker Peter Bonte tegengekomen, die wist te bevestigen dat de derde er pas tegen de Gentse Stripbeurs zal zijn (2 juni), nog iets later dan gepland. Hetgeen dus betekent dat we het Stripspektakel in Eindhoven zullen doen met onze twee eerste strips, een ideale kennismaking voor die Hollanders met Paddy & Bunty. Nog anderhalve maand. Misschien ook eindelijk eens een banner? We zien wel.


De terugweg was de HEL wegens mooi weer en de zee. Plus een ongeluk in Berchem en de Antwerpse ring helemaal dicht. Een striptekenaar moet er blijkbaar iéts voor over hebben…

Binnenkort méér nieuws betreffende Paddy & Bunty!

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...