dinsdag 19 januari 2016

Kick, punch, block!

Gisteren de doos bij de post in Putte wezen afhalen van de Ninja All-Stars Kickstarter die ik een hele tijd terug gesponsord heb. Het ziet er weer fantastisch mooi en schattig uit, en een eerste diagonale blik doorheen het regelboek belooft een leuk en snel gevechtsspel.


Er is echter één groot minpunt hoe Ninja Division de Kickstarter afgehandeld heeft, en dat was pas bij levering merkbaar. Letterlijk zelfs bij het openen van de doos.

Afhankelijk van je pledge krijg je dus blijkbaar een aangepaste doos met alles daarin gepleurd in plastic zakjes. Dus niét de doos met het basis spel en daarbij de extra's in aparte doosjes. Neen, alles zit in één grote doos zonder onderverdeling, maar ingepakt in plastic zakjes. Met daarbovenop de extra ronin in een apart zakje. Wat het stockeren en verplaatsen dus een ramp maakt, zeker wanneer alle tokens en kaartjes los zijn gemaakt. De kans op beschadiging van het toch wel supermooie spelbord is dan zelfs reëel.
Dat vraagt om een custom oplossing met onderverdeling in karton of mdf... we zien wel.

Anderzijds kan zo alles in één doos mee op verplaatsing zonder dat je tien extra kleinere doosjes moet meezeulen.



Binnenkort eens testen! Dibs op Clan Kitsune! :-)

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...