zaterdag 31 januari 2015

Arcadia Quest etc.

Gisteren Arcadia Quest getest, meerbepaald Quest 1 (District of Hammers, intro voor noobs). 2-4 spelers en het spel is tegelijk PvE & PvP (tegen het bord én tegen mekaar).
Uitermate simpel eens je het 1 keer gespeeld hebt, al waren sommige regels toch een beetje zoeken in het begin (vb monsters vallen niet actief aan maar reageren).


Maar het speelde zeer vlot en duurde ook niet bijzonder lang (kan aan de intro missie gelegen hebben). Binnenkort staat de campaign op het programma (6 aaneensluitende missies spelen waarvan de laatste het ultieme eindgevecht tegen Lord Fang).

En die exclusieve Kickstarter goodies brachten écht wel een meerwaarde deze keer: plastic life tokens, plastic coins, plastic guild tokens ipv de standaard kartonnen schijfjes. En dan hebben we nog niet met de exclusieve helden gespeeld (een doos vol).

Daarna nog een spelletje Sentinels of the Multiverse en daar is die verrekte Baron Blade (het spel zelf dus) toch nipt gewonnen zeker! Revanche!!!

EDIT 1/2: Met de Fille Hollywood (van het Russische Hobby World) een eerste keer gespeeld en dat bleek ook geweldig goed mee te vallen. Eens je het gespeeld hebt blijkt het super simpel, het grootste nadeel van het spel is dan ook een veel te zware, slecht geschreven handleiding die het honderd keer ingewikkelder doet lijken dan het eigenlijk is.
Andere bedenkingen (muggenziften): te repetitieve illustraties op de kaartjes en die tokens van hout hadden ook mooier/plastic gekund (en dat na een Kickstarter?)... Verder: wanneer spelen we nog eens?

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...