zaterdag 7 september 2013

Smurfs 2

Ik begin hier een beetje veel achter te lopen, gevolg van vakantie en geen tijd vanwege 2 kinderen in huis.

Vorige zondag zijn de kindjes (met de ouders) naar Smurfen 2 gaan zien in de Utopolis Aarschot (Kids Club) en dat dat heel goed meeviel! De film zelf was in het Vlaams maar dat was nog nét te doen (Kids Club voor iets natuurlijk).


Rechtstreeks vervolg op de eerste, waarin Gargamel snode plannen beraamt op onze wereld (zit vast sinds de eerste en sindsdien op wereld tournee met z'n toverkunsten) en de smurfin via geforceerde plotwendingen daar ook alwéér terechtkomt, met alle hilariteit tot gevolg. Het toevoegen van de voltallige (en uitgebreide) menselijke cast van de eerste was er voor mij persoonlijk teveel aan. Decor is dit keer Parijs (de geromantiseerde Hollywood versie) in plaats van New York en alle plotlijnen worden vakkundig gebogen om het allemaal te doen passen (dat het scenario kraakt en steunt wordt compleet genegeerd).
De twee nieuwe grijze scharminkels zijn wandelende plotelementen waarvan je tijdens de eerste minuten al weet dat ze aan het eind ook blauw (en "braaf") zullen worden. En niks toevoegen aan het palet.
Pluspunt: de ook totaal overbodige "Hefty" (schotse rok) uit de eerste wordt geparkeerd ten voordele van Potige. De fanboy in mij juichte.
Voor de kinders iets té veel verhaal en dialoog (ze zijn de flitsen van Nickelodeon en Cars gewoon), maar grotendeels werd hij toch gesmaakt. Leuke knipoog in het begin naar de originele strips van Peyo en dan de Smurfin in het bijzonder. Blij dat ze hun achtergrond kennen en respecteren.

De derde mag zich van mij volledig in Smurfenland zelf afspelen. Kunnen ze zich eens volledig op het verhaal concentreren en onze saaie realiteit eindelijk achterwege laten. Voor Shrek werkte dat toch ook?



PS De cocktails van de Utopolis zijn ten zeerste aan te raden, in het bijzonder de sangria en de mojito.

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...