donderdag 9 december 2010

30 Days of Night

Fien gaan eten met de vriendinnekes, Lars (uiteindelijk) in z'n bedje dus ik had het kot gisteren nog eens een beetje voor mij alleen... Al kon het volume niet volledig open wegens mijn slapende zoon die er vlak boven lag.

De keuze viel op 30 Days of Night, stevige vampierenthriller aangeschaft in Nieuwpoort deze zomer (zit bijna door de stapel DVD's heen dus de voorspelling gaat nog uitkomen). Het verhaal, ook weer gebaseerd op een stripverhaal, is flinterdun maar dat wordt ruim gecompenseerd door actie en de nodige blood & gore die nogal direct begint. Het einde is ook niet zo voorspelbaar, altijd een pluspunt bij dit soort films. Verstand op nul, volume op max (nuja) en het laten gebeuren.

Minpunten: je weet op voorhand al wat er gaat gebeuren (tenzij je de film blindelings kijkt en de tekst op de DVD negeert). En de "overlevenden" hadden gemakkelijk kunnen overleven (ze moeten het een maand uithouden tot de zon terug schijnt) maar doen zoals te verwachten debiele dingen waardoor ze wel érg makkelijke prooien vormen.

De vampieren (of ghouls of wat het ook moge zijn) werden voor de verandering eens vrij origineel weergegeven en hebben hier meer weg van roofdieren, hetgeen een zeer welkome variatie is op de emo's en goths van tegenwoordig. Verder geen spoilers maar zélf kijken.

Als kers op de taart: The IT Crowd (blijft gewoon goed).

Toch eens een hoofdtelefoon overwegen?

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...