vrijdag 17 september 2010

Halloween

Rob Zombie's Halloween, een eigenzinnige remake uit 2007 die ondertussen ook al een vervolg kreeg (dat nog ligt te wachten om bekeken te worden).

Op zich geen slechte film, maar om zich te meten met het origineel van Carpenter mist hij toch iets. Dat was trouwens ook niet de bedoeling: Zombie kreeg van Carpenter de raad er zijn eigen ding mee te doen, en dat had hij beter nog iets méér doorgedreven (bewijs het gewéldige House of 1000 Corpses).
De originele was al behoorlijk brutaal, en deze is zo mogelijk nog een stuk rauwer. Méér geweld, méér bloed, méér dood vlees. Maar ook méér emo en daarin verschilt de remake van het origineel.
Ik was tevens aangenaam verrast nog eens een rasechte horrorfilm te zien, zonder teveel domme moppen of misplaatste zwarte humor.

Waar Carpenter van Michael Myers (de slasher met het witte masker, niet Austin Powers) een leeg blad maakte zonder emoties breit Zombie er een stevige prequel (ongeveer de helft van de film) aan die moet tonen hoe de killer zo geworden is. Dat werkt, en ook weer niet. De horror gaat zo voor een stuk verloren (niet langer de emotieloze moordmachine zonder identiteit) maar het verhaal wint erbij. Vreemd.

Conclusie: zeker de moeite om eens te bekijken, en nog slechts anderhalve maand te gaan tot Halloween!

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...