Return to Hoth - part 3

Een week na de vorige missie, op Pinksteren dan nog wel, moeten de rebellen het datacentrum van een belegerde basis van het verzet verdedigen tegen steeds driester oprukkende Keizerlijke troepen. Voor de verandering is het dus de Imperial speler (nog steeds Ken) die in de aanval mag gaan en een aantal objectieven moet behalen: drie terminals weg krijgen met z'n officieren. We besluiten de rebel troopers mee te nemen omdat ze zich de eerste rondes achter de deuren kunnen verschansen om zo niet meteen te worden afgeknald. Met de threat die dat oplevert zet de Imperial een extra poes (Nexu) op het bord.


In tegenstelling tot de vorige missie zaten de dobbelstenen mee deze keer, en we konden de eerste ronde al de dreigende droid vernietigen voor deze de deur kon beschieten, alsook de elite officier verwonden. Die stevige linie rond de deuren besliste uiteindelijk het verloop van de missie en maakte dat de Imperial zich halverwege het spel moest beroepen op damage output in plaats van rondsluipende officieren. Klein momentje van paniek toen een gemene E-web ingenieur met z'n kanon én een nieuwe droid door de achterste muur brak, want zo'n E-web kanon kan pijn doen! Maar de positionering zat goed en de officieren die op de terminal verschenen werden instant afgeknald door Verena.


Uiteindelijk konden de officieren 1 van de 3 terminals vernietigen, maar het was toen wel duidelijk dat het voor het Keizerrijk een verloren zaak was en onze Imperial concentreerde zich dan maar op deuren kapot schieten. Waarom bleek iets later: leverde hem 1 extra influence op en had er 1 deur blijven staan hadden wij ieder 100 credits extra gekregen. Maar dat mochten we dus weer niet weten.

Nog een late dreiging als een ronddolende wampa de basis binnen dringt en een beetje op Mandalorian Shyla komt kloppen. Belet haar niet de laatste kistjes buit te maken, hetgeen ons toch nog een kleine bonus oplevert bovenop de overwinning!


We besluiten de Imperial z'n kaartje van de forced mission te gunnen (nuja, "gunnen") en als side mission de persoonlijke missie van Vinto de gunslinger te ondernemen hierna in een poging zijn redelijk krachtig kaartje te winnen.

Wordt vervolgd!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Legion

Carnaval vlaaikes