maandag 4 juni 2018

Legion

Fargo blijft nog steeds één van de betere reeksen (alle drie) die ik de afgelopen jaren mocht zien, en bedenker Noah Hawley mocht voor Fox (recent overgenomen door... Disney!) een spin-off maken van de imposante X-Men franchise. Dat is dan Legion geworden, met David Haller (aka Legion aka de zoon van Professor X uit de films) in de hoofdrol. Ik verwachtte me aan een traditionele (boring) superheldenreeks a la Defenders of het bijna slaapverwekkende Agents of SHIELD maar niets van dat: vanaf de allereerste minuut wordt je meegezogen in een wereld waarvan je de hele tijd niet weet wat echt is en wat niet. Prachtige mise-en-scène, een verhaal dat je van het kastje naar de muur mept en geweldige acteurs... Een aanrader!


De reeks is ook bevestigd als spin-of van de films, met in de toekomst mogelijk overlappingen. Al is dat wat mij betreft niet meteen nodig. Dus David Haller is hier wel degelijk de zoon van Professor X (Patrick Stewart/James McAvoy) zoals ook in de comics het geval is. En de X-Men fans van het eerste uur (of toch de Nineties) zullen regelmatig hun hart ophalen aan de vele verwijzingen, personages en meer die in de reeks verweven zitten. Meer zeg ik niet wat spoilers.Reeks 1 net gezien, reeks 2 staat klaar en reeks 3 is bevestigd. Nice.

1 opmerking:

Yakov Leberman zei

You need to take part in a contest for among the finest blogs on the web. I'll recommend this web site! online casino slots