Zombicide: Fatties Hunt

Gisteren avond game night naast het Gouden Kruispunt, Zombicide met de vaste kliek. Gekozen voor uitbreiding Angry Neighbors wegens nog niéts van gespeeld. Nieuwe survivors, nieuwe missies, companions en seeker zombies.


Missie: The Parker Experience, oftewel minstens 4 skinner fatties (en alléén fatties) vangen in een put om later op te experimenteren plus er ook nog voor zorgen dat in het aangelegen hospitaal géén zombies aanwezig zijn wanneer dat het geval is. Het zag er moeilijker uit dan het was (hard scenario), maar ons plan én positionering bleken waterdicht. Dat we twee ultimate survivors mee hadden hielp ook een beetje.


Skinner zombies blijven irritant wanneer er ook enen gegooid worden (veranderen in stiekeme crawlers). Seeker zombies kunnen dodelijk zijn wanneer meerdere kaartjes worden getrokken (elke seeker activeert per bijkomend kaartje) maar door onze positie (achter de put) en een beetje geluk met het spawnen hadden we daar weinig last van. Alleen die crawlers die maar bléven uit de ziekenhuisbedden kruipen zorgden voor lichte stress, en bij het zoeken leek het alsof in elke kast en kist een zombie gepropt was.
De companions van deze uitbreiding bleken ook leuk om mee te spelen. Ze nemen een plaats in van je inventaris maar de regels zijn erg licht waardoor ze het spel niet nodeloos vertragen. Plus in het ergste geval fungeren ze als meat shield om beten op te vangen.
Drie van de zes survivors een eind in het rood en bij de rest scheelde het ook niets aan het eind. Dankzij sniper Julien konden we het kaf van het koren scheiden in de put waardoor we het scenario met de vingers in de neus wonnen. El Cholo licht gewond maar géén zombivors dus een flawless victory! Parker zal blij zijn met wel vijf verse fatties.


Het zal even duren voor er nog een Zombicide op tafel komt want er ligt nog een berg andere games te wachten om gespeeld te worden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Legion

Carnaval vlaaikes