donderdag 4 augustus 2016

Chaos with the Old Ones

Bleek dat er voor Cthulhu Wars nog een spelersplaats vrij was... Gisteren dus gehéél last minute opnieuw naar de Purgatory te Deurne afgezakt want de kans om dat spel eens te spelen laten we niet liggen!
4 spelers, 4 Old Ones. Ikzelf koos thematisch voor The Yellow Sign wegens voorkeuren. De rest speelde met Cthulhu, the Black Goat en the Crawling Chaos. Die laatste bleek het meest mobiel (2 space per move) en had zich al snel over de aardbol verspreid en tal van gates onder controle, wat hem een aanzienlijke voorsprong opleverde op de Doom Track die de rest van de Old Ones niet meer hebben weten in te halen. Toch geëindigd op slechts 3 puntjes verschil, het scheelde niets!

Daar heb je de King In Yellow! En Shub-Niggurath...

...dan kan de Grote Cthulhu niet lang achterblijven!

Iedere factie speelt verschillend, en toch hebben de ontwerpers een balans weten te houden. De regels zijn vrij simpel eens je alle opties hebt overlopen. Doel van het spel is de zes magische boeken van je factie te vinden door objectives te halen, en die zijn per factie ook totaal verschillend (en thematisch).

 Nyarlathotep vs Cthulhu

He Who Shall Not Be Named wachtte geduldig af...

Endgame

Kort samengevat voor die enkelingen die nog de moeite doen om mijn blog te lezen (laat staan deze saaie game posts): een kruising tussen Blood Rage en Chaos in the Old World. Chaosgoden die via cultisten en monstertjes proberen de wereld te veroveren/vernietigen en ondertussen mekaar een beetje kloten. Met de mechanics van Blood Rage (objectives en tracks).
Of ik het zelf zou kopen of kickstarten? Daar is het me een beetje te beperkt en duur voor (200€ winkelprijs, 150€ via de Kickstarter). Wil ik het nog eens spelen? Zeker, nog drie Old Ones om te testen, en de uitbreiding(en) komen er ook aan!

North America aka New Carcosa

Geen opmerkingen: