dinsdag 5 april 2016

BIFFF2016

Het BIFFF, altijd een feest!! Dit jaar stond het korte maandagavondprogramma op de planning, want het lange begon te vroeg en stopte iets te laat. Daardoor misten we wel Attack of the Lederhosen Zombies maar dat maken we binnenkort wel eens goed.

Eerste film was The End, een soortement natuurmonoloog met Gerard Dépardieu die de hele film lang zijn hond zoekt, Schweppes Agrum drinkt (sponsor?) en zijn geweer kwijt geraakt. Doe daarbij nog een verdwaalde Johnnie met Red Bull (andere sponsor?) en een blote bosheks/nymf en dat is het dan wel qua scenario. De miljoenen van Schweppes en Red Bull gingen duidelijk geheel naar het ereloon van monsieur Dépardieu en diens sidekick monsieur Panse waardoor er niks overbleef voor pakweg een schrijver of andere (deftige) acteurs.
Dankzij het BIFFF publiek was het de hele film lang lachen, gieren en brullen geblazen (Yoshi!!! Merde! They have a cave troll!) maar als je hem op je eentje moet zien kan ik me voorstellen dat je ergens halverwege in slaap sukkelt.Het tweede blok startte met de snoeiharde kortfilm Resilience waarvan de regisseur en acteur acte de présence gaven en een liedje zongen. Twee (soms drie) acteurs in een vuile kelder, maar het werkte wel. Goor!

The Rotten Link zette de trend in kwaliteit mooi verder, met een bevreemdende Argentijnse prent over een disfunctioneel dorpje waar ieder z’n rol heeft en de inwoners het niet zo nauw nemen met bepaalde morele waarden. Geweldige climax de laatste tien minuten en een terecht applaus van het BIFFF publiek.
Wel vreemd dat de film als export product geprofileerd wordt en zelfs trots door de Argentijnse ambassade werd bezorgd. België zou hetzelfde nooit doen met pakweg Calvaire, stel je voor dat het buitenland die situaties als kenmerkend schetst voor afgelegen waalse dorpjes… Hmmm.


Tussendoor en achteraf nog Trollekes in het BIFFF café en editie 2016 zat er (voor mij) weeral op. Volgend jaar zeker terug en misschien eindelijk eens wat méér gaan zien? En tussendoor zelf eens een filmavondje samenstellen van een drietal prenten?

Geen foto’s maar wel eentje van mijn avondeten op de ring van Mechelen. Maakte de avond nog nét dat ietsje beter dan hij al was. Topavond!

1 opmerking:

candyman zei

Hey VInce,

jammer dat ik er dit jaar niet kon bij zijn. Maar als je een lokale avond doet, kom ik zeker !
Volgend jaar zijn we terug van de partij.

Toni