Heroclix Review: DOFP Sentinel

Ziek thuis dus we hebben tijd. De recente X-Men: Days Of Future Past Heroclix set (vreemd genoeg maar gelukkig gebaseerd op de comics en niét op de film!) kwam met een apart Sentinel Pack, inclusief maps, tokens en aparte onderdelen. De doos bevat 1 Sentinel, géén extra figuren zoals de Danger Room Sentinel uit 2006 (ook gebaseerd op de DOFP comics). De extra figuren die er destijds bijzaten (Rachel Summers/Hound & Colonel Logan) zitten nu als figuren in de gravity feed.

In 2011 zaten er 2 Sentinels in de Giant-Size X-Men set als "giant" figuren (1 "purperen" & 1 "blauwe") die later nogmaals werden uitgebracht met een andere benaming (of "Mark"), waarde & dial door Toys 'R Us (aka de TRU Sentinels). Ik ging ervan uit dat de DOFP Sentinel een heruitgave was van de blauwe in een paarse kleur om voor variatie te zorgen maar was een beetje teleurgesteld toen bleek dat een zoveelste paarse betrof. Tot de doos open ging...

Er zitten namelijk 2 dials bij, de Sentinel figuur is afneembaar, maar ze hebben er een soort actiefiguur van gemaakt waar alle onderdelen behalve de benen verwisselbaar zijn met extra onderdelen in de doos. Leuk voor de verzamelaars!
Deze onderdelen omvatten extra hoofden, extra beschadigde armen, een extra beschadigd torso en een tentakel (voor de "capture" eigenschap). Maakt het toch weer de moeite waard en zorgt ervoor dat er geen 5 dezelfde figuren op het schap staan.


Tenslotte nog enkele foto's ter vergelijking:

GSX Sentinel vs (gepimpte) DOFP Sentinel

 New vs Classic Sentinel
(ik vind persoonlijk de oude nog steeds imposanter en knapper qua design)

De DOFP gravity feed was OK, ben er niet echt wild over en bevat een paar overbodige figuren maar als set zeker de moeite waard. Vooral een spel binnen de set (Brotherhood vs X-Men of vs Sentinel) lijkt me interessant, zeker in combinatie met de bijgeleverde pogs.
Beetje flauw van Wizkids dat ze een set van 24 figuren + 1 chase figuur (Nimrod) uitbrengen in een gravity feed van 24 "blinde" boosters, hetgeen maakt dat ieder van ons enkele figuren dubbel heeft (de commons die iederéén dubbel heeft) en enkele ontbreekt (de rares die niémand dubbel heeft). Zelf had ik 5 dubbele en ontbreek er 3-4 waaronder een uncommon Blob en de rare Wolverine (met de iconische posters achter) maar ga daar zeker niet van wakker liggen. Van ons allemaal had enkel Ken een chase Nimrod, ook wel negatief want normaal zit er 1 chase per GF.
Terechte opmerking van Denni (aka the New Guy) dat als ze de set in een vaste verpakking met alle figuren + chase uit zouden brengen voor een iets hogere prijs we die alsnog zouden kopen én gelukkiger zijn wegens ineens alle figuren. Ach ja, kapitalisme zeker?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Legion

Carnaval vlaaikes