The Winter Soldier



Captain America: The Winter Soldier is een direct vervolg op Captain America: The First Avenger uit 2011 én The Avengers uit 2012, alsook verweven met de serie Agents Of Shield dat er bijkbaar verder op speelt (de film zou zich mid-season situeren). Voor zij die de comics met betrekking tot de Winter Soldier gelezen hebben gaat de grootste verrassing al geweten zijn (we speculeerden dat ze de plotlijn voor de film hadden aangepast maar neen dus), toch is de intrige onderhoudend en de actie slim gedoseerd aanwezig én indrukwekkend.


De film heeft ook een zéér hoog Mission: Impossible gehalte, en dat werkt in combinatie met S.H.I.E.L.D. en de ravissante Black Widow. Liep Johanssen er in The Avengers een beetje verdwaald bij na een toch imposante intro dan speelt ze hier wel degelijk een hoofdrol. Nick Fury (Jackson) is ook weer van de partij maar dan eerder als plotelement. Van de Winter Soldier gaat een dreiging uit die kan concurreren met een zekere Sith Lord met zwarte helm, en dat is wel degelijk een compliment. Een paar leuke bad guys uit de comics passeren ook nog de revue (geen spoilers), en enkele plotlijnen worden bewust open gelaten met het oog op Captain America 3 dat al voor 2017 gepland staat.

Zeker blijven zitten voor de mid-credits scène, al roept die alleen méér vragen op.

Achteraf nog ene gaan drinken in de Celebrities , kwestie van tradities in ere te houden. Al was het deze keer lang geleden. Maar de cocktail van de dag (Cosmopolitan!) maakte veel goed.

Reacties

Jeremy zei…
'k had al een gevoel dat het plot meespeelt in de Agents of SHIELD serie. Want ze verwijzen naar een aantal zaken die gebeuren, die je niet in de serie ziet, maar waarvan ik al vermoedde dat ze in de film kwamen. 'k Ga dus snel de film moeten zien dus :-)

Populaire posts van deze blog

Legion

Carnaval vlaaikes