zaterdag 25 juni 2022

Cthulhu: Death May Die Rematch

Ongeveer anderhalf jaar na de vorige solo poging in lockdown, Cthulhu: Death May Die. Nu mét andere mensen dus drie onderzoekers in plaats van twee. En dat bleek toch een licht verschil te maken!

Opnieuw het eerste scenario, Blasphemous Alchemy, mét Cthulhu als Elder One. Vuige cultisten die op het punt staan Cthulhu op te roepen tijdens een onbegrijpelijk ritueel met altaren en een campus die in de fik gestoken wordt. Onderzoekers van dienst: Adam, Borden en Fatima.

Altaren vernietigen, cultisten en monsters afmaken en af en toe brandjes trachten te blussen. Maar de tijd werkte tegen ons, dus meestal was het spurten van altaar naar altaar, vuur op onszelf doven en rusten wanneer dat kon. Vrij efficiënt gespeeld, dus het vierde altaar in de kelder ging kapot toen Cthulhu nog op het groene stuk van de summoning track stond, waardoor hij "kwetsbaar" naast ons op het bord verscheen.

Dankzij een gevonden vuurarmband kan (Lizzie) Borden met de hulp van Fatima hem een eerste keer uitschakelen, waarop de Elder One doodleuk op het andere verdiep verschijnt met daartussen alle overgebleven monsters. Déja vu!

Adam, bijna compleet waanzinnig, gaat in kamikaze stijl de trap op en knalt z'n geweer leeg op Cthulhu en wat daarrond staat. Z'n sanity laat het afweten voor de monsters hem aan stukken kunnen scheuren, 1 onderzoeker minder! Cthulhu verschijnt in z'n "final form" op de ingang, dus nog iets verder van de twee overgebleven onderzoekers in de kelder. Een laatste, wanhopige actie is al wat hen nog rest...

Borden snelt de trappen op, de gangen door tot bij Cthulhu. Dankzij haar "slippery" skill kan ze de meeste cultisten en monsters afschudden voor ze haar beruchte bijl in de Elder One plant en al het meegenomen vuur op hem loslaat. Fatima doet hetzelfde en kan hem ook verwonden maar nét niet afmaken, waarop ze door Cthulhu tot pulp herwerkt wordt. Nog 1 onderzoeker over om welgeteld 1 punt schade te doen en de wereld te redden... geen probleem voor Lizzie Borden! Cthulhu gaat finaal neer en Borden blijft achter tussen een meute razende cultisten en enkele monsters... maar: de wereld is gered!

Alweer een bijzonder nipte overwinning, maar dat zou kenmerkend zijn voor dit spel. Viel ook zeer in de smaak bij het gezelschap dus komt binnenkort nog wel eens op de tafel.

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...