zondag 3 november 2013

Manticore Tafel Systeem

Zaterdag na lange tijd de Kronieken van Ked'Ari heropgestart met de originele Manticore crew. De campagne verloopt min of meer in dezelfde tijdspanne als de LARP op Mythandir volgde. Good times!
Meteen ook de test van het Manticore Tafel Systeem 3.0 (wie telt nog?) met enkele tweaks in pantser (structuurpunten) en schade. Meesterschap vaardigheden zijn niet langer beschikbaar bij creatie van een personage omdat ze het spel té hard uit balans trekken en dus enkel binnenspel aan te leren mits een leermeester (en voldoende vaardigheidspunten).
Het systeem viel al bij al best mee, de resultaten bleken zeer dobbelsteen-afhankelijk. Een gevecht met kobolds met te verwaarlozen levenspunten die zich overeten hadden in wilde radijzen draaide bijna uit op een tpk. Het gevreesde gevecht met bandieten uit de Vrijlanden verliep bijna vlekkeloos volgens plan. Het verschil zat 'm in de dobbelstenen.

Kritieke punt hierna zullen de spreuken zijn, nog niet echt een belangrijke rol gespeeld maar lang zal dat niet meer duren. In de LARP uiterst dodelijk. In een vuurbal? Zoveel schade tenzij magieresistentie. Ben er nog niet uit of dat geheel of deels te resisteren zal zijn op de tafel.
Een storyteller screen is al grotendeels klaar, want tijdens het meesteren is in papieren snuffelen erg vermoeiend. Allemaal "weldra" online beschikbaar in bèta vorm.

Sfeerfoto's:


Met NPC-kaartjes van oude Manticore foto's voor extra sfeer! :-)

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...