maandag 19 juli 2010

Comics

Heuglijk nieuws voor de portefeuille: 2 reeksen van de 4 waarop ik nog een abonnement had lopen zijn gestopt, met name X-Force en Astonishing X-Men. Anderzijds start een nieuwe X-Men reeks. Met vampieren. En Blade. En Dracula. Als dat maar goed komt.

X-Force maakt voorlopig nog deel uit van Second Coming, het recentste X-crossover event. Meeslepend verhaal, goed getekend en spannend op de koop toe. Zoals X-crossovers moeten zijn. Naar mijn bescheiden mening één van de beste, zoniet hét beste X-Men verhaal van het afgelopen decennium. Ongeveer alle losse plotlijnen worden mooi samengebonden en afgewerkt: Bastion/Nimrod, Days of Future Past én zelfs de terugkeer van Phoenix/Jean Grey (Hope mét Phoenix kostuum, het is iets té duidelijk maar wel zéér mooi uitgewerkt waarvoor dank, Marvel).
Een opluchting na het teleurstellende Necrosha, dat kant noch wal raakte (Mutantenzombies?) en ondanks een spannende setup teleurstelde op het einde (bad chick van dienst wordt godin, enter deus ex machina en de wereld is gered). De vaste tekenaar van X-Force (Crain) was ofwel briljant ofwel rotslecht, met niets daartussen. Raar.
Komt een reboot van getiteld Uncanny X-Force. Origineel.

Mijn abo op Uncanny X-men bij het Besloten Land loopt daar nu al zo'n 13 jaar sinds ik in Leuven op de unief zat. Hmmm... een mens staat véél te weinig stil bij zulke zaken. Misschien maar goed ook.
De rest (Avengers en aanverwanten) volg ik wel via de paperbacks, da's ook economischer én aangenamer lezen.

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...