maandag 28 juni 2010

Weekend + Doop

Wat een zalig weekend was me dat, zeg! En dan heb ik het niet alleen over het weer, dat ronduit schitterend was. Lars was ondanks de hitte en de last die hij daarvan ondervond geweldig in zijn element en heeft nagenoeg de ganse vrijdag en zaterdag al spelend en roepend op ons terras doorgebracht. Weliswaar veilig onder de paraplu tegen de boze zonnestralen. De papa kon ondertussen buiten rustig miniatuurkes schilderen, hetgeen ook al lang geleden was.

Zaterdagavond Savage Tide Redux te Kessel-Lo alwaar het er weeral hard aan toegang (zowel fysiek als moreel in de party onderling). Ene met paladijn ambities (slaven bevrijden) die niet gevolgd werden door de rest van de groep. Uiteindelijk kreeg de rest gelijk. Lem heeft voluit zijn ding kunnen doen en uitgebreid in de belangstelling gestaan, inclusief een aanslag door de haffia (halfling maffia) uit Calimshan. Lachen! Het bleek ook alweer een vreetfestijn en natuurlijk stond ik net op dieet (niet dat we ons daar veel van hebben aangetrokken).

Zondag was de grote dag voor onze Lars, want toen werd hij gedoopt. En dat hij dat ongelofelijk flink doorstaan heeft. Niet ambetant, niet geweend. We zijn fier op ons ventje!
Toen hij boven de doopvont hing en de pastoor water over zijn bolleke goot was er eventjes lichte paniek in zijn ogen waar te nemen, maar die verdween al gauw als sneeuw voor de zon. De klokken luiden gans op het einde vond hij het hoogtepunt van de mis, en daarin was hij niet alleen.
Achteraf familiefeestje in het Goorhofke (grens Wiekevorst-Hulshout) met vol-au-vent, gewéldig lekker stoofvlees, frieten en krokketten à volonté en dame blanches als dessert.
Lars is wakker geweest van kwart voor 1 tot half 7 en geen moment lastig geworden, integendeel. Waw.

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...