zondag 4 februari 2024

Imperial Assault: Heart of the Empire - Part 4

Slechts 2 weken na de vorige. Twee side missions op één avond, tevens ook personal missions.

Eerste personal mission is die van explosieve Wookiee Drokkatta. Familie en vrienden dienen te worden gered uit de slavernij en een bewaakte fabriek op Geonosis, waar Drokkatta zélf jaren tevoren uit wist te ontsnappen. Ongedane zaken. Als versterking nemen we de Elite Wookiee Warriors mee, hetgeen de threat van het Keizerrijk met maar liefst 11 verhoogt. Maar het bleek een beste keuze.

Mission objective: 2 terminals opblazen waardoor alle poorten en cellen vanzelf open gaan, maar om daar te komen moeten we eerst ook doorheen 3 veiligheidspoorten geraken. En zowel de poorten als de terminals kunnen alléén beschadigd worden door de explosieven die we tijdens de missie her en der verspreid vinden en kunnen oprapen en gooien.
Bij aankomst worden we reeds opgewacht door bewakers, dankzij de verhoogde threat komen daar HK Assassin Droids bij. Ouch!

 
De eerste vijanden gaan vlotjes neer, de Wookiees doen waarvoor we ze hebben meegenomen. Explosieven worden opgeraapt en de eerste veiligheidsdeur is al gauw opgeblazen. Daarachter een onaangename verrassing in de vorm van een E-Web Engineer. Flasback naar de allereerste missie vd basis campaign.
 
 
Die doet gelukkig minder dan verwacht en wordt daarop vakkundig in stukken gehakt door een Wookiee Warrior. Maar dan komen er (verhoogde threat) vijanden bij op de kaart: Heavy Stormtoopers, officieren, een Death Trooper en ook weer HK Assassin Droids. Die laatste worden even tegengehouden door één dappere Wookiee Warrior maar de overmacht blijkt helaas te groot voor hem.
 

Ondertussen kunnen de anderen dieper de basis binnen dringen en de andere deuren opblazen. Achter de laatste deur nog één eenzame Death Trooper die de activatie van Drokkatta niet overleeft. De terminals worden opgeblazen en Wookiees bevrijd!

Rebel victory! Al was het in de laatste ronde (6/6) en ondanks het feit dat we weinig tijd of explosieven verspild hadden en de vijanden vlotjes neer gingen.

Als tweede personal mission die van Davith Elso, en die voert ons terug naar Bespin waar diens voormalige mentor zich met louche zaken blijkt bezig te houden. Smokkel en spionage voor de vijand. Doel van deze missie: de persoonlijke kluis van "The Duke" kraken en aan de haal gaan met wat er zich in bevindt. En dat is quasi onmogelijk tenzij voldoende aanwijzingen gevonden worden, verspreid over diens kantoor/opslagruimte.
Ook hier blijken bij aankomst de traditionele Wing Guards van Bespin te zijn versterkt met Keizerlijke troepen, bewijs van het verraad.

 
Davith haast zich, geholpen door de Force, langsheen vijanden die instant ontploffen of dood neervallen.
 
 
De anderen schieten Keizerlijke troepen af en werpen zich op de aanwijzingen om het kraken van de kluis te vergemakkelijken en de terminals om de deur naar het kantoor van The Duke te openen. Op een enkele mislukte poging na lukt het allemaal redelijk vlot. Tot Davith het kantoor opent en daar The Duke himself én een bodyguard in de vorm van een Clawdite Shapeshifter blijken te zitten. De vijand wordt versterkt door een regiment Elite Wing Guards, die zich samen met alle anderen op de onfortuinlijk gepositioneerde Drokkatta richten. De Wookiee heeft het altijd gedaan. Gevolg: één gewonde held.
 
 

De helden slaan (en schieten) hard terug en een shootout in het kantoor breekt los, met dode vijanden als logisch gevolg. The Duke koos zelf voor zijn lot toen hij besloot het Verzet te verraden. Terwijl Davith zich op de kluis werpt en deze probeert open te krijgen houden de anderen de Wing Guards bezig. Geheime plannen worden buitgemaakt, vijanden afgeknald en even lijkt het of de missie er nu al op zit, wanneer plots een vaag bekende gedaante opdoemt uit de rook van het slagveld: de beruchte premiejager-droid IG-88!

Drokkatta helpt Davith vluchten richting shuttle en gooit wat bommen op de droid, die echter CT nog gewond krijgt. Maar de rebellen slagen erin te vluchten met de buitgemaakte documenten én een extraatje voor Davith in de vorm van een soortement kristal dat vaag met de Force in contact blijkt te staan.

Rebel victory, maar op het uiterste nippertje! Alweer ronde 6/6.

Twee rebellen hebben hun "persoonlijke upgrade", sommigen kopen ook betere wapens of ander spul én we vinden tussen de inventaris op Bespin ook nog het kistje van Hondo waar Drokkatta eerder de sleutel van vond. Geeft ons één gratis dodge voor de hele groep, éénmaal te gebruiken per missie.

Binnen een maand het vervolg...

Credit: kunstzinnige foto's door Bert.

Geen opmerkingen:

Darktide: The Miniatures Game

Aangekondigd door Warhammer, een "bordspel" adaptatie van het Warhammer 40,000: Darktide videospel. Normaal ben ik daar uiterst e...