dinsdag 18 april 2023

BIFFF 2023

Maandagavondvoorstelling voor wat voor ons het éérste fysieke BIFFF was na de pandemie. Confronterend dat het alweer zo lang geleden was! Ook niet in vaste stek Bozar maar in Paleis 10 op de Heizel. Naast het Atomium, jawel! Hebben we dat ook nog eens fysiek mogen aanschouwen van dichtbij. En dat paleis viel best mee, al ontbrak de gezelligheid van de Bozar hier en daar.

Qua catering foodtrucks, maar dat viel lichtjes tegen. In Brussel blijkt alles wat pitta, kebap of durum heet gewoon durum te zijn (een opgerolde pannenkoek). En dat daar wat méér in mocht zitten ook. Crisis voor iedereen.

Cine 1 programma met 2 films. Eerste film het Australische "Talk To Me", over een behekste hand die je geesten en vanalles laat zien en indien gewenst ook nog eens bezeten laat worden. In de handen van een groepje pubers die dat hilarisch vinden kan zoiets alleen maar goed aflopen. Komt traag op gang maar spannend van begin tot eind, met de nodige shocks en gore. Topper!


Tweede film was "Ferocious Wolf" uit Argentinië, Spanje en Uruguay, waarvan de regisseur én producer waren meegereisd en het publiek provoceerden en op een liedje trakteerden. Een torture thriller over een kinderlokker en verscheidene individuen die daar tegen in komen en het tot het einde niet geheel duidelijk is wie nu de grootste psychopaat is. Begint sterk, maar iets over de helft is het vat met folteringen en nepbloed (en budget?) blijkbaar op. Had nét dat tikkeltje méér gemogen, producer.

Al bij al een sterk programma en 2 goeie films, we hebben het al anders meegemaakt! En die Heizel is ook iets vlotter bereikbaar dan het centrum van Brussel. En parking zat! Dat was 'm weer voor deze editie, hopelijk volgend jaar wederom fysiek van de partij!

Als afsluiter een middernachtelijk beeld van het Atomium, minuten voor het licht uitging. Crisis voor iedereen!

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...