vrijdag 28 mei 2021

Disney+

Destijds een maand gratis Disney+ genoten dankzij een Fortnite promotie en alzo 2 seizoenen van The Mandalorian kunnen zien. En recent 1 maand bij genomen om de meest recente Marvel reeksen te kijken, zijnde The Falcon and the Winter Soldier en WandaVision.

WandaVision was de eerste van de "nieuwe" Marvel series via Disney+ (de eerste liepen op Netflix en daarna ook tal van andere platformen) en zet de verhaallijn verder na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame. De films werden door de COVID-19 pandemie uitgesteld naar 2021, waardoor de serie dus eerder uitkwam. Niet dat dat veel uitmaakt.

Begint ijzersterk met Wanda en the Vision in een bevreemdende sitcom wereld die per aflevering ook moderner wordt en de typische televisiereeksen uit die tijd persifleert. Naargelang de afleveringen vorderen merk je als kijker dat er uiteraard méér aan de hand is, maar ik zal me onthouden van verdere spoilers. Zeker de moeite waard en een duidelijk risico van de producers want zo apart dat het mogelijk te vreemd zou zijn voor het doelpubliek (zie ook het gewéldige Legion van Fox). Niet dus, want de reeks bleek een overweldigend succes. En terecht.
Zou de volgende Doctor Strange film inleiden, maar die connectie (en Dr Strange zelf!) werd geknipt om de focus te behouden op Wanda & Vision.

Dan opvolger The Falcon and the Winter Soldier... dat ik er toch iets meer van had verwacht. Zet het verhaal van de nevenpersonages uit Captain America verder na Avengers: Endgame en biedt ook een blik op de wereld nadat de "verdwenen" 50% van de bevolking terugkeerde. Vaag interessant en de persoonlijke verhaallijnen werken de hoofdpersonages iets dieper uit, maar tal van zijplots hadden evengoed geschrapt mogen worden wat mij betreft. Al stopten ze er veel materiaal in uit de Captain America comics dat enkel de diehard fanboys zullen herkennen. De Flag Smashers, U.S. Agent, Baron Zemo, Isaiah Bradley... De "nieuwe" Captain America/U.S. Agent vond ik nog het interessantst want daar gebeurt tenminste iets mee en steekt af tegen de andere saaie kwieten. En de "nieuwe nieuwe" Captain America is ook een leuke plotwending die je al vanaf de eerste aflevering ziet aankomen, maar waren daar écht 8 afleveringen voor nodig? Uiteindelijk is aan het einde alles mooi politiek correct afgehandeld en klaar voor de volgende lichting Avengers films/series.

Verder de Iron Man films nog eens terug gezien met de kinders want die eerste was geleden van destijds in de cinema (2008). Loki zal moeten wachten tot er iets interessanter opstaat om dan ineens tegelijk te bingen.

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...