zondag 18 april 2021

Psycho Goreman

Op de valreep nog een BIFFF film kunnen meepikken, en dat was zonder twijfel ook één van de hoogvliegers van de selectie dit jaar: Psycho Goreman! Met introductie van regisseur Steven Kostanski, die als obligatoir lied de intro van Big Trouble In Little China ten gehore bracht.

De film zelf is een kruising tussen Power Rangers, Goonies, Stranger Things en allerhande foute 80's invloeden. Met een behoorlijke dosis gore en zwarte humor daar doorheen. Korte samenvatting zonder spoilers: Een psychotisch meisje en haar broer vinden een monster en de steen om het te controleren, en langzaam ontstaat er een bijzondere band terwijl rondom hen allerhande mensen gruwelijk verminkt en vermoord worden. Zoiets.
Ik miste echt het geroep en de meestal nog foutere humor van het BIFFF publiek bij deze. En het applaus. Had er één film een staande ovatie gekregen van dat bewuste publiek, dan wel Psycho Goreman!
Absolute aanrader.


Ik kijk al uit naar 2022... terug in de BOZAR als het even kan. Al hoeven ze van mij die online selectie niet meteen af te schrijven want u naar Brussel begeven is niet bepaald een pretje. Eén avondje de BIFFF sfeer opsnuiven ter plaatse en verder nog enkele films meepikken vanuit uw luie zetel... het zegt me wel iets.

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...