maandag 12 april 2021

Hotel Poseidon

Omwille van Corona (begint te klinken als een plaat die blijft hangen) ook weer geen traditioneel BIFFF dit jaar, maar dat hebben ze mooi digitaal weten te counteren met een fijn aanbod scheve internationale films die online te bekijken zijn voor geen geld. Het enthousiaste publiek en geroep moet je er wel bij fantaseren, al is er ook hier een intro filmpje én introductie door de presentator, regisseur of andere medewerker(s) voorzien om toch een beetje in de hoofdstedelijke BOZAR sfeer te blijven. Une chanson!

Vrijdag heb ik zelf Hotel Poseidon gekeken (dankuwel Toni) van Abattoir Fermé, een rechtstreekse vertaling van het theater naar het witte doek want ook de Nona is dicht door… inderdaad. Een verhaal over een verlopen hoteleigenaar die zich in zijn vervallen etablissement verliest in herinneringen en waanzin. Op de planken had dit veel beter tot zijn recht gekomen, voor het witte doek was het soms te traag en ééntonig. Af en toe dan weer lekker duister en dromerig. Maar de Abattoir sfeer zat er zeker in, en het was fijn na jaren de bekende gezichten terug te zien, plus enkele gastacteurs.

Een aanrader voor de fans die het theater en de geflipte Abattoir voorstellingen missen, maar dat is een totaalvoorstelling (plus eens goed gaan eten vooraf) waar je toch een beetje op je honger blijft zitten. Letterlijk dan. Maar uiteraard is dit beter dan helemaal niets.


Tijd dat ze de cultuur weer opengooien voor alles kapot is.

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...